На Житомирщині на обліках перебуває понад півтори тисячі сімейних дебоширів, - поліція » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині на обліках перебуває понад півтори тисячі сімейних дебоширів, - поліція

Автор: news_maker від 27-05-2018, 20:38, переглядів: 1 032

На Житомирщині на обліках перебуває понад півтори тисячі сімейних дебоширів, - поліція

За свідченнями правоохоронців, проблема домашнього насильства залишається актуальною для нашого регіону. Поліцейські нагадують, що за новим законодавством сімейні дебошири нестимуть кримінальну відповідальність. Тож закликають усіх, хто потерпає від будь-яких проявів сімейного насильства, не замовчувати болючі проблеми і, не чекаючи біди, заявляти про них вголос.

Як повідомив т.в.о. начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в Житомирській області Микола Пархомчук, у регіоні проблемою сімейного насильства займаються дільничні офіцери поліції, підрозділи ювенальної превенції (якщо мова йде про насильство, вчинене відносно дітей) і сектори груп реагування патрульної поліції, які безпосередньо виїжджають на термінові виклики.

Упродовж поточного року поліцейські здійснили понад 2,3 тисяч виїздів на родинні конфлікти. В основному це психологічне і фізичне насильство, і найбільше звертаються за допомогою жінки. У результаті за вчинення насильства в сім’ї складено більше 2,2 тисяч адміністративних протоколів. На обліках опинилося понад 1,6 тисяч осіб, які вчиняють насильство у сім’ях, переважна більшість з них – понад 1,5 тисяч – чоловіки.

Також упродовж року правоохоронцями зареєстровано 35 тяжких злочинів, скоєних на території нашої області на сімейно-побутовому ґрунті, серед них убивства та нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

У грудні минулого року в Україні набрав чинності новий Закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який передбачає жорсткіші заходи впливу до кривдників та дещо розширює функції поліції з контролю поведінки порушника. Серед інструментів, якими наділені поліцейські відповідно до законодавства: можливість винесення термінових заборонних приписів, анулювання дозволів на зброю та подальше її вилучення, повідомлення упродовж доби про факти вчинення домашнього насильства до відповідних відділів місцевих держадміністрацій, проникнення до житла правопорушника без вмотивованого рішення суду у невідкладних випадках (у разі необхідності припинення небезпечного для життя і здоров’я потерпілих правопорушення).

Водночас поліцейські нагадують жителям Житомирщини: не мовчати про свої неприємності. Розкажіть про свою проблему рідним, близьким, друзям (людям, яким довіряєте найбільше) та обов’язково зверніться за допомогою до правоохоронних органів: зателефонуйте за номером «102».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: