Депутати затвердили обласну програму з національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2021 роки » Новини Житомира
 
 


Депутати затвердили обласну програму з національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2021 роки

Автор: news_maker від 31-05-2018, 23:41, переглядів: 753

Депутати затвердили обласну програму з національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2021 роки

Депутати обласної ради затвердили обласну програму з національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2021 роки.

Відповідне рішення прийняли на сесії сьогодні, 31 травня. За неї проголосувало 46 депутатів.

Дана програма має на меті забезпечити комплексну та цілеспрямовану роботу органів державної влади, місцевого самоврядування, освітніх закладів, громадських організацій щодо виховання громадянина – патріота України, формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, утвердження любові до Батьківщини, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань Українського народу.

Програмою передбачено впровадження низки заходів, які сприятимуть підвищенню рівня національно-патріотичного виховання молоді.

У програмі наголошується, що формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості у дітей та молоді повинно здійснюватися на прикладах героїчної боротьби Українського народу за самовизначення і творення власної держави, ідеалів свободи, соборності та державності.

Також національно-патріотичне виховання має здійснюватися на прикладах мужності та героїзму учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках, учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

У національно-патріотичному вихованні дітей та молоді важливо використати і виховний потенціал, пов’язаний із героїзмом українців, які боролися в рухах опору нацистській Німеччині та її союзникам під час Другої світової війни 1939-1945 років; учасників міжнародних операцій з підтримки миру і безпеки; державотворців Житомирської області таких як Олег Штуль, Бульба-Боровець, Олег Ольжич тощо; учасників ОУН УПА, УНР тощо.

Також одним із важливих чинників національно-патріотичного виховання має бути шанобливе ставлення до пам’яті про жертв комуністичного та інших тоталітарних режимів в Україні, зокрема жертв Голодомору, політичних репресій і депортацій.

У рамках програми на Житомирщині будуть проводити патріотичні заходи, спрямовані на національно-патріотичне виховання дітей та молоді, утвердження патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських цінностей, підтримувати молодіжні та громадські організації.

На 2018 рік на програму передбачається з обласного бюджету 432 тис. грн.

Серед заходів, які передбачаються програмою, – відзначення утворення Олевської республіки, Всеукраїнський фестиваль «Бандерштат», День пам’яті Героїв Крут, вшанування Героїв Базару, молодіжний захід «Козацьке коло у Кодні», дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Джура» тощо.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: