На колегії обласного управління культури озвучили основні здобутки та плани на наступний рік » Новини Житомира
 
 


На колегії обласного управління культури озвучили основні здобутки та плани на наступний рік

Автор: news_maker від 26-12-2012, 15:11, переглядів: 1 940

На колегії обласного управління культури озвучили основні здобутки та плани на наступний рік

Початок будівництва Музею природи та отримання двома знаними колективами області високого звання – назвав здобутками року начальник обласного управління культури та туризму Юрій Градовський. Так, звання "академічний" присвоєно Житомирському музично-драматичному театру та поліському ансамблю пісні і танцю "Льонок". Щодо будівництва Музею природи, то на теренах України це єдиний подібний заклад, який зводиться з фундаменту. Очільник галузі культури виказав впевненість в тому, що наступного року об’єкт буде завершено. Позитивом 2012 року є і зовнішній ремонт філармонії. Як зауважив Юрій Градовський, невдовзі розпочнеться ремонт її внутрішніх приміщень:

"Остання сесія виділила 2 мільйони гривень на продовження ремонту філармонії. Для проведення внутрішніх робіт ми будемо залучати спеціалістів, які допоможуть зберегти ту унікальну акустику, якою володіє філармонійна зала. Роботи будуть проводитись вже в 2013 році"

Ще один позитив – збереження галузі культури, в цілому. Навіть, незважаючи на проблемний стан матеріально-технічної бази, особливо в сільській місцевості. Так, понад 400 приміщень закладів культури області потребують невідкладного ремонту, 15 – в аварійному стані (і більшість з них – на селі).

Серед планів мистецького життя області на наступний рік Юрій Градовський назвав підготовку до відзначення 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка і відновлення районних оглядів досягнень місцевих художніх колективів для відбору учасників від Житомирщини в загальнодержавному творчому звіті.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: