На засіданні колегії облдержадміністрації обговорювалося питання щодо організації виконання рішень Ради регіонів » Новини Житомира
 
 


На засіданні колегії облдержадміністрації обговорювалося питання щодо організації виконання рішень Ради регіонів

Автор: news_maker від 28-12-2012, 11:58, переглядів: 1 450

На засіданні колегії облдержадміністрації обговорювалося питання щодо організації виконання рішень Ради регіонів

Головним предметом обговорення під час засідання колегії Житомирської обласної державної адміністрації 27 грудня було питання про організацію виконання рішень Ради регіонів, яку 25 грудня провів Президент України Віктор Янукович.
Участь у роботі Ради регіонів взяли голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук і голова обласної ради Йосип Запаловський.
Сергій Рижук назвав виступ Президента України під час засідання Ради регіонів виваженим, спокійним і конструктивним, наголошуючи на тому, що Глава держави детально проаналізував результати виконання державної стратегії розвитку в 2012 році і окреслив основні напрямки розвитку країни на 2013 рік.
Завданням представників влади Житомирщини, керівників міст і районів, структурних підрозділів облдержадміністрації, на переконання очільника області, є проведення глибокого аналізу підсумків діяльності у році, що минає, вироблення нової стратегії і тактики, яка дозволить послідовно і ефективно вирішувати завдання, поставлені Главою держави і направлені на реалізацію пакету першочергових кроків у соціальній та економічній сферах, котрі означені як пріоритети національного плану реформ на 2013 рік.
Сергій Рижук наголосив, що саме розвиток реального сектору та внутрішнього ринку Глава держави назвав основами впровадження нової економічної моделі зростання, яка передбачає активну політику імпортозаміщення, широке впровадження механізмів державно-приватного партнерства. «Нам глибоко імпонує позиція Президента щодо необхідності всебічної підтримки малого і середнього бізнесу, у тому числі шляхом зменшення адміністративного тиску, надання широких можливостей для розвитку, особливо в умовах дії нового УПК. Тому звертаюсь до правоохоронних, силових, контролюючих, інспектуючих органів області з наполегливим проханням: дайте бізнесу можливість розвиватися, допоможіть йому. За сьогоднішніх непростих економічних умов міжнародний бізнес не поспішає вкладати інвестиції, тому ми маємо покладатися у першу чергу на власні сили, на внутрішні ресурси, які в нашій області колосальні, вести прагматичну економічно-соціальну політику, просвітницьку роботу, яка є запорукою успішної реалізації реформ в усіх галузях нашого життя».
Акцентуючи увагу членів колегії, запрошених учасників засідання на основних положеннях промови Президента України, Сергій Рижук, зокрема, зауважив, що суттєвою складовою стратегії імпортозаміщення є політика енергозбереження, забезпечення зростання питомої ваги власних енергетичних ресурсів, включаючи нетрадиційні та відновлювані джерела енергії. Очільник області закликав до активного впровадження на Житомирщині програми енергозбереження, у рамках якої вже у наступному році буде відкрито 7 із 14 запланованих потужних сонячних електростанцій.
Важливим напрямком розвитку країни у 2013 році Президент назвав послідовну реалізацію політики соціальної справедливості.
Підвищення соціальних стандартів повинно продовжуватись, а для цього необхідно забезпечити позитивну динаміку економіки та збільшувати можливості держбюджету.
Сергій Рижук наголосив, що на початку року потрібно докласти усіх зусиль, аби утримати позитивні темпи економічного зростання на Житомирщині, вирішити проблеми заборгованості по зарплаті, у тому числі на найбільш проблемних підприємствах області. З цього приводу очільник Житомирщини вже мав розмову з новим міністром соціальної політики.
У наступному році буде продовжено зусилля по стабілізації Пенсійного фонду та формування джерел для наступних підвищень пенсійних виплат, подальшому підвищенні соціальних виплат, мінімальної заробітної плати.
У наступному році передбачено впровадження нового механізму функціонування державного фонду регіонального розвитку, а саме залучення під державні гарантії кредитів, що використовуються для реалізації його завдань і заходів.
Саме відсутність державних гарантій, нагадав Сергій Рижук, загальмувала плани щодо будівництва в Житомирі за сприяння ізраїльської кампанії приміщення обласного онкодиспансеру. У наступному році з’являються у цьому питанні нові можливості.
Одним з ключових напрямів подальшого реформування Президент назвав аграрний сектор, розвиток сільських територій.
Реформування цієї сфери має полягати в поширенні ефективних форм господарювання у сільськогосподарському виробництві, розвитку кооперативних засад, модернізації державної допомоги.
Щодо гуманітарної галузі, нерозкритим називає Президент потенціал народної творчості, акцентуючи увагу на тому, що політика в царині освіти, культури, науки все ще реалізується за залишковим принципом.
Вже на наступній Гуманітарній раді Президент чекає від профільних міністрів звіту про стан справ у своїх сферах та чіткі плани дій по модернізації гуманітарної сфери в цілому. Розповідаючи про бачення Главою держави перспектив і шляхів розвитку гуманітарної сфери, Сергій Рижук, зокрема, закликав використати всі можливості для відновлення в школах традиційних спортивних гуртків, секцій, наголошуючи, що в навчальних закладах часто відсутні навіть елементарні шахові гуртки, організація яких не вимагає великих додаткових коштів.
Очевидним є заклик Президента до раціонального використання бюджетних коштів у 2013 році.
Головним завданням бюджету на наступний рік Глава держави назвав недопущення погіршення соціального захисту громадян в умовах складної економічної ситуації.
Сергій Рижук ознайомив членів колегії, запрошених на засідання з рішенням Ради регіонів і наголосив, що вже найближчим часом чекає конкретних пропозицій до стратегії регіонального розвитку, яка стане фундаментом для подальшого розвитку Житомирщини. Вони мають бути основані на ґрунтовному аналізі зональних особливостей регіону, всебічному моніторингу соціально-економічного розвитку і містити конкретні пропозиції, зауваження, побажання, у тому числі до представників вищих державних органів влади.
Сьогодні ми маємо всі шанси бути почутими, наша думка щодо перспектив і шляхів розвитку держави цікавить вище керівництво держави і ми маємо можливість реально впливати на процеси, які відбуваються в країні – наголосив очільник області. Засідання Ради регіонів, яке відбулося 25 грудня, - яскраве тому підтвердження.
В обговоренні питань порядку денного колегії взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, голови Житомирської райдержадміністрації Андрій Кулик, Попільнянської райдержадміністрації Ігор Погребенник, Романівської райдержадміністрації – Олександр Чорноморець.

На засіданні колегії облдержадміністрації обговорювалося питання щодо організації виконання рішень Ради регіонів

На засіданні колегії облдержадміністрації обговорювалося питання щодо організації виконання рішень Ради регіонів

На засіданні колегії облдержадміністрації обговорювалося питання щодо організації виконання рішень Ради регіонів

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: