Суд визнав неправомірними дії ПАТ «Житомиргаз» щодо встановлення загальнобудинкових лічильників » Новини Житомира
 
 


Суд визнав неправомірними дії ПАТ «Житомиргаз» щодо встановлення загальнобудинкових лічильників

Автор: news_maker від 8-06-2018, 13:39, переглядів: 1 312

Суд визнав неправомірними дії ПАТ «Житомиргаз» щодо встановлення загальнобудинкових лічильників

6 червня 2018 року Корольовський районний суду м. Житомира за позовом прокуратури визнав неправомірними дії ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут» щодо встановлення лічильників газу у багатоквартирних будинках. Про це 8 червня повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Після набрання рішенням законної сили мешканцям будинків, права яких були порушені, а це близько 40 тисяч громадян, товариство зобов’язане перерахувати з 01.01.2017 плату за газ на підставі норм споживання природного газу населення, визначених Урядом, а подальше визначення об’єму спожитого газу на підставі загальнобудинкових лічильників припиняється», – йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, у серпні минулого року встановлено факти порушення вимог чинного законодавства ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут», які без згоди співвласників багатоповерхових житлових будинків встановили загальнобудинкові лічильники у 116 будинках та нарахували безпідставну плату за спожитий газ.

«З метою відновлення порушених прав територіальної громади м. Житомира прокуратурою заявлено до суду позов про визнання протиправними встановлення ПАТ «Житомиргаз» загальнобудинкових лічильників, зобов’язання ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут» провести перерахунок об’єму використаного газу й плати за його споживання, а також демонтаж неправомірно встановлених лічильників», – зазначають у відомстві.

Нагадаємо, у серпні минулого року ГО «Об’єднання споживачів природного газу міста Житомира» подала колективний позов до суду на ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут» щодо неправомірного нарахування плати за спожитий газ після встановлення підприємством прибудинкових приладів обліку газу. 19 вересня в районному Корольовському суді відбулося перше засідання. Після того, як суд відмовив у задоволенні позивних вимог позову ГО «Об’єднання споживачів природного газу міста Житомира» представники збиралися оскаржити рішення. 22 січня 2018 року Апеляційний суд Житомирської області визнав незаконним встановлення прибудинкових лічильників обліку газу ПАТ «Житомиргаз» та «Житомиргаз Збут». Міський голова наголосив, що житомиряни, у яких незаконно були встановлені прибудинкові лічильники, мають право написати заяву на ПАТ "Житомиргаз» для проведення перерахунку за переплачений газ.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: