У лісах області продовжує триматися найвищий клас пожежної небезпеки » Новини Житомира
 
 


У лісах області продовжує триматися найвищий клас пожежної небезпеки

Автор: news_maker від 11-06-2018, 11:09, переглядів: 572

У лісах області продовжує триматися найвищий клас пожежної небезпеки

У лісі великий ризик загорянь через аномальні високі температури повітря та елементарну людську недбалість, кажуть лісівники. Лісові «туристи» часто нехтують правилами поведінки у лісі. Так, під час вихідних на Коростенщині компанія молодих людей вирішила відпочити на природі, місцем відпочинку вибрали ліс неподалік від річки Уж, один із них розпалив багаття. Лісові охоронці вогнище ліквідували, бесіду провели, молодику доведеться сплатити адміністративний штраф. Однак, суми за порушення правил протипожежної безпеки в Україні мізерно малі: від 80 до 170 гривень максимум.

Станом на сьогодні вже сталося 13 випадків лісових пожеж, загальною площею у 6,85 гектарів. Найбільше загорянь трапилося у Коростенському лісі – 7, поодинокі пожежі було зафіксовано у Коростишеві, Малині, Радомишлі та Лугинах. Крім того неодноразово надавалась допомога силами та засобами для ліквідації пожеж іншим постійним землекористувачам.

Минулого року таких випадків вцілому по територіях державних лісгоспів було 17.

Лісовий «бюджет» області щороку витрачає на протипожежні заходи близька 30 мільйонів гривень. Окрім рейдових патрулювань та наочності, влаштовуються мінеральні смуги та спеціально перекриваються лісові дороги. У державних лісгоспах ЖОУЛМГ діє 29 лісових пожежних станції, 177 одиниць пожежної техніки, 200 мотопомп, 151 трактор, 75 пожежно-спостережних веж, 276 водойм обладнані спеціальними пірсами для забору води.

Лісівники вкотре нагадують відпочиваючим: не потрібно розпалювати вогнищ та розводити багаття у не пристосованих для цього місцях. Гасити лісову пожежу не тільки затратно, а й доволі важно.

Нагадаємо, що наймасштабніша пожежа сталося торік у Поліському заповіднику, тоді вигорів ліс площею у 200 га. Ситуація ускладнилася ще й тим, що відповідно до статті Закону лісівники не мають права проводити жодних санітарних робіт у заповідних зонах.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: