В Житомирі зоозахисники протестували проти хутряних ферм » Новини Житомира
 
 


В Житомирі зоозахисники протестували проти хутряних ферм

Автор: news_maker від 11-06-2018, 14:30, переглядів: 1 305

В Житомирі зоозахисники протестували проти хутряних ферм

10 червня біля приміщення Житомирської ОДА пройшла зоозахисна акція "Житомир проти кривавих хутряних ферм". Про це повідомляє найбільша зоозахисна спільнота України UAnimals.

Обмеження і заборона хутряного бізнесу в Європі призводять до створення не екологічного і жорстокого виробництва в Україні. Зараз в обмін на 10 робочих місць в Житомиській області бізнесмен з Данії планує відкрити ферму, яка руйнуватиме екологію, шкодитиме здоров'ю людей на Житомирщині і де щороку будуть вбивати десятки тисяч тварин. Саме це стало причиною для проведення акції.

"Причин виступати проти хутряних ферм декілька. По-перше, примусове розмноження і харчування модифікованими препаратами, постійне обмеження в русі та відсутність належних умов призводить до жахливого страждання тварин" - кажуть в UAnimals - "По-друге, в природі шкура загиблої тварини розкладається досить швидко. Тому для збереження хутра при його виробленні використовується маса токсичних і шкідливих для здоров'я людей речовин: формалін, формальдегід, похідні кам'яновугільної смоли, масла і фарби на основі ціаніду, каустик і т.д. Ці речовини забруднюють грунти та водні ресурси."

Організаторами події виступили гуманістична ініціатив UAnimals та "Житомирська організація захисту тварин".

11 червня, в ОДА відреагували на вчорашній виступ захисників тварин та небайдужих житомирян і повідомили, що забороняти будівництво хутряного підприємства не будуть, оскільки у Законодавстві України їхня заборона не прописана.

"Чинне законодавство жодним чином не забороняє в Україні будівництво таких ферм. Якщо будуються тваринницькі ферми іншого гарту, чому не можна будувати ось таку норкову ферму і чому така увага саме до цього об’єкта? Якщо у нас є птахоферми, якщо в нас є ферми по вирощуванню свиней, то там теж є відходи, скажімо так. Але ми чомусь споживаємо і курятину, і телятину, і свинину. Тобто, давайте будемо об’єктивними та справедливими у цьому питанні. Тут питання у тому, що інвестор планує створити ферму, вкладати інвестиції, створювати робочі місця у суворій відповідності до чинного законодавства України. Позицій громадських може бути багато і це важливо, тому що Україна будує громадянське суспільство. В Україні демократія і вона рухається до норм та стандартів Європейського Союзу. Ми, як влада, безперечно, повинні враховувати усі точки зору. Точку зору і бізнесу, і громадськості. Знову ж таки, влада не збирається перешкоджати бізнесу у реалізації їх законних інтересів. Вони мають право по закону вести підприємницьку діяльність в Україні, цей вид діяльності не заборонений", - сказав у коментарі Житомир.інфо Олексій Шатило.
В Житомирі зоозахисники протестували проти хутряних ферм

Чиновник пообіцяв, що будівництво ферми буде здійснюватися у відповідності до державних будівельних норм, різних стандартів, екологічних норм.

"Так само буде передбачатися і утилізація, у тому числі і утилізація усіх відходів господарювання. Якщо це буде будуватися відповідно до усіх норм і стандартів, то така можливість, що воно буде зливатися в річку взагалі має виключатися. Але тут вже все буде залежати від ритмічної роботи дозвільних і контролюючих органів, яким чином буде впроваджуватися цей проект у життя. Ми зі свого боку, безперечно, також будемо контролювати на належному рівні", - наголосив керівник апарату Житомирської облдержадміністрації.

В Житомирі зоозахисники протестували проти хутряних ферм
В Житомирі зоозахисники протестували проти хутряних ферм
В Житомирі зоозахисники протестували проти хутряних ферм

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: