На Житомирщині судитимуть начальника цеху за порушення правил безпеки » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині судитимуть начальника цеху за порушення правил безпеки

Автор: news_maker від 13-06-2018, 16:12, переглядів: 733

На Житомирщині судитимуть начальника цеху за порушення правил безпеки

У травні минулого року, у робочий час, за вказівкою начальника цеху, слюсар разом із майстром, не маючи на те повноважень, у цеху з виготовлення паливних брикетів, виготовлення яких належить до робіт з підвищеною небезпекою, виконували технічний ремонт працюючого обладнання, не зупинивши його та не припинивши виробничий процес.

Під час ремонтних робіт стався вибух пилу тирси в трубопроводі центрифуги, що спричинив до стрімкого викиду полум’я, унаслідок чого слюсар отримав тілесні ушкодження у виді термічних опіків ІІ-ІІІ ступеню рук та ніг, а майстер цеху - тілесні ушкодження у виді термічних опіків І-ІІ ступеню рук.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки) КК України скеровано до Романівського районного суду.

Публічне обвинувачення забезпечуватиме Новоград-Волинська місцева прокуратура.

Cанкція зазначеної статті передбачає покарання - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: