154 лічильники води, встановлять в цьому році, у підвалах багатоквартирних будинків » Новини Житомира
 
 


154 лічильники води, встановлять в цьому році, у підвалах багатоквартирних будинків

Автор: news_maker від 14-06-2018, 15:44, переглядів: 883

154 лічильники води, встановлять в цьому році, у підвалах багатоквартирних будинків

Відповідно до Закону України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” всі житлові будинки повинні бути оснащені вузлами комерційного обліку води до 1 серпня 2019 року, при цьому витрати на встановлення відшкодовуються споживачами послуг шляхом сплати внеску за встановлення (п.6 статті 3).

Станом на 01.01.2018 року приладами комерційного обліку води оснащено 25% багатоквартирних будинків м. Житомира.

Рішенням Житомирської міської ради у 2018 році КП “Житомирводоканал” виділені кошти з міського бюджету в розмірі 5 млн. грн. на оснащення вузлами комерційного обліку житлових будинків.

В даному випадку мешканці зазначених будинків внески за встановлення не сплачуватимуть. На вузли обліку, які встановлені за бюджетні кошти, поширюється дія законодавства про спільне майно багатоквартирного будинку.

Зазначені прилади обліку води будуть встановлені в підвальних приміщеннях багатоквартирних будинків в термін до 1 жовтня 2018 року.

КП «Житомирводоканал» додатково надаватиме інформацію мешканцям будинків, зазначених у додатку, щодо дати встановлення вузлів обліку шляхом розміщення оголошень на під’їздах будинків.

Лічильники води, які встановлюються в багатоквартирному будинку, повинні відповідати технічному регламенту засобів вимірювальної техніки, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 р. №163. Суб'єкт господарювання, що надає комунальні послуги, або уповноважена особа, яка має право встановлювати лічильники води, гарантує забезпечення придатності лічильника для точних вимірювань споживання води, а саме:

- діапазонів вимірювання витрат води;

- захищеність лічильника від впливу на нього магніту або фіксація факту впливу магнітом;

- проведення аналізу режимів водопостачання, виявлення витоків, пориву трубопроводів...;

- лічильники повинні бути обладнанні можливістю дистанційного зняття поточних і архівних даних та інтегрування їх в автоматизовані системи обліку.

Зі списком адрес, де будуть встановлені лічильники можна ознайомитись на сайті Житомирводоканалу.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: