Житомирська ОДА розробляє програму з енергоменеджменту » Новини Житомира
 
 


Житомирська ОДА розробляє програму з енергоменеджменту

Автор: news_maker від 15-06-2018, 11:43, переглядів: 578

Житомирська ОДА розробляє програму з енергоменеджменту

Житомирська ОДА на найближчій сесії обласної ради планує затвердити програму з енергоменеджменту.

Про це сказав 14 червня, заступник голови ОДА Роман Щебетов під час відкриття семінару «Реформи у сфері енергоефективності – нові можливості для розвитку громад».

«На найближчій сесії обласної ради ми плануємо затвердити програму щодо енергоменеджменту. Завдяки цій програмі райдержадміністрації та об’єднані громади зможуть скористатися «послугою» щодо енергоменеджменту приміщень та будівель, а також отримають відповідні висновки та рекомендації, щоб в подальшому більш професійно готувати завдання на проектування термосанації або термомодернфзації. Цією роботою буде займатися новостворений відділ на базі Житомирської ОДА», – сказав Роман Щебетов.

Також він додав, на Житомирщині діє ряд обласних програм з підтримки населення у впровадженні енергоефективних заходів. У цьому та минулому році голова ОДА Ігор Гундич та голова Держенергоефективності Сергій Савчук підписали ряд меморандумів та програм.

Починаючи з 2014 року Житомирщина вже зекономила понад 25 млн кубів природного газу. Близько 80% закладів освіти та медицини області переведені на альтернативні види палива.

Присутнім на семінарі головам РДА, ОТГ, представникам бюджетних установ та ОСББ розповіли про ключові факти, які спонукали державу приймати відповідні рішення щодо енергоефективності.

Також представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розповіли про основні пріоритеті та досягнення у 2015-2017 роках:

- кількість встановлення будинкових лічильників тепла та води зросла на 30%;
- кількість ОСББ зросла вдвічі;
- прийнята постанова щодо монетизації субсидій;
- прийнято Закон «Про фонд енергоефективності» та інше.

Житомирська ОДА розробляє програму з енергоменеджменту
Житомирська ОДА розробляє програму з енергоменеджменту

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: