Володимир Ширма обговорив з освітянами стан профтехосвіти області » Новини Житомира
 
 


Володимир Ширма обговорив з освітянами стан профтехосвіти області

Автор: news_maker від 20-06-2018, 13:51, переглядів: 907

Володимир Ширма обговорив з освітянами стан профтехосвіти області

Стан професійно-технічної освіти та проблеми, що існують у цій сфері обговорив голова обласної ради Володимир Ширма 19 червня під час наради з керівниками навчальних закладів та фахівцями управління освіти та науки облдержадміністрації.

Однією з найголовніших проблем профтехосвіти спеціалісти називають незатребуваність на регіональних ринках праці робітників, яких готують навчальні заклади.

Більше того, якість професійної освіти не відповідає сучасним виробничим потребам, оскільки матеріальна база навчальних закладів застаріла і не оновлювалась ще з радянських часів. На думку директорів закладів, оновлення матеріально-технічної бази відповідно до сучасних вимог повинно фінансуватись з державного бюджету.

Як зазначив голова обласної ради Володимира Ширми, наразі найефективніше для професійно-технічної освіти – це впроваджувати дуальну форму навчання.

«Професійно-технічним закладам необхідно ретельніше аналізувати ринок праці регіону, співпрацювати з роботодавцями і готувати спеціалістів, які потрібні підприємствам. Регіональне замовлення передбачає, що роботодавець замовляє відповідного спеціаліста, бере на себе витрати на його навчання, платить учневі заробітну платню згідно з відповідним трудовим договором, коли він проходить практику на виробництві і у подальшому залишається там працювати. Тобто дуальна форма навчання для профтехзакладів, коли учень буде поєднувати здобуття теоретичної бази за місцем навчання з практичними навичками безпосередньо на виробництві, є на сьогодні найефективнішою і найперспективнішою», - звернувся до освітян Володимир Ширма.

На нараді директори закладів наголошували на необхідності скорочення термінів видачі ліцензій на ті спеціальності, в яких є потреба на ринку праці, а також порушували питання заробітної плати викладачів, і найважливіше – прийняття нового законодавства у сфері професійно-технічної освіти, яке має відповідати сучасним умовам.

Зазначимо, що наразі в області функціонує 24 професійно-технічні навчальні заклади, 5 з яких в м. Житомирі.

Володимир Ширма обговорив з освітянами стан профтехосвіти області
Володимир Ширма обговорив з освітянами стан профтехосвіти області
Володимир Ширма обговорив з освітянами стан профтехосвіти області

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: