У Новограді-Волинському місцеві школи збираються перевести на альтернативні джерела опалення » Новини Житомира
 
 


У Новограді-Волинському місцеві школи збираються перевести на альтернативні джерела опалення

Автор: news_maker від 4-01-2013, 12:47, переглядів: 1 677

У Новограді-Волинському місцеві школи збираються перевести на альтернативні джерела опалення

У Новограді-Волинському відкрили переобладнану котельню. Остання подає тепло в загальноосвітню школу №10 і відтепер працюватиме на твердому паливі у вигляді пелетів. Котел потужністю у 350 кВт забезпечуватиме школу теплом із запасом, зауважив заступник директора "Теплокомуненерго" Віталій Діхтієвський. Сам агрегат обійшовся у 141 тисячу гривень. При цьому планується, що проект окупиться менш ніж за 3 роки, оскільки пелети значно дешевші від природного газу.

До речі, встановлений котел виготовлено на новому підприємстві, яке працює на базі місцевого заводу сільгоспмашин, інформує офіційний сайт Новограда-Волинського.

"Економічний ефект значний", – підкреслив під час відкриття міський голова Володимир Загривий. Завдяки впровадженим заходам енергозбереження в цьому році уже вдалося досягли суттєвої економії. Так, в школі № 9 зекономили 40% коштів, передбачених на опалювальний сезон.

Такий же котел встановили і в місцевому медичному закладі. А невдовзі на подібну систему опалення планують перевести всі навчальні заклади міста.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: