У новому Законі "Про зайнятість населення" збільшено гарантії у сприянні працевлаштуванню » Новини Житомира
 
 


У новому Законі "Про зайнятість населення" збільшено гарантії у сприянні працевлаштуванню

Автор: news_maker від 8-01-2013, 18:35, переглядів: 1 979

У новому Законі "Про зайнятість населення" збільшено гарантії у сприянні працевлаштуванню

До категорій громадян, які мають в цьому додаткові гарантії, тепер належать не тільки матері з малолітніми дітьми чи самотні матері, а будь-хто один із батьків або особа, яка їх замінює, якщо вона має на утриманні дітей віком до шести років або виховує дитину віком до чотирнадцяти років чи дитину-інваліда.

Серед інших категорій, неконкурентоспроможних на ринку праці – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; особи, звільнені після відбування покарання; молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася зі строкової військової або альтернативної служби і яка вперше приймається на роботу; особи, яким залишилося десять і менше років до настання права на пенсію за віком; інваліди, які не досягли пенсійного віку; підлітки, яким виповнилося 15 років та які за згодою одного з батьків можуть, як виняток, прийматися на роботу.

Для працевлаштування цих громадян (крім інвалідів, які не досягли пенсійного віку) підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота в розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. Роботодавці самостійно розраховують цю квоту та самостійно забезпечують працевлаштування. За укомплектуванням вакансій фахівцями вони можуть звернутися до служби зайнятості.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: