Житомир із лекцією відвідав американський композитор » Новини Житомира
 
 


Житомир із лекцією відвідав американський композитор

Автор: news_maker від 13-07-2018, 00:10, переглядів: 720

Житомир із лекцією відвідав американський композитор

Американський композитор, піаніст та музикознавець Річард Кемерон-Вульф відвідав Житомир із лекцією, пише 103fm, що стала частиною митецького проекту кількома містами України. Це не перший творчий візит американського музиканта у наше місто:

"Я би хотів би відвідати Україну в межах такого мистецького проекту, хотів би займатися музикою, реалізовувати себе в цій сфері. В рамках цього туру я вже дав два концерти, перший був у Харкові, наступний був у Києві. І в зв’язку з тим, що я вже мав досвід викладання лекцій в Житомирі, в університеті, і завдяки співпраці з професором Маргаритою Моїсеєвою я вирішив приїхати ще і в це місто і дати тут ще одну лекцію. І таким чином ось я тут".

Кемерон-Вульф, який став одним з натхненників та постійним учасником фестивалю «Житомирська музична весна», відзначив дуже високий рівень музичної освіти молодих українців, яких він, зокрема, має можливість чути під час фестивалю у Житомирі:

"Перш за все хочу сказати, що вони надзвичайно талановиті. Їхній талант просто захоплює. І також хочеться відмітити, що в них дуже сильна мистецька підготовка. Але в наш час це так званий виклик, який стоїть перед молодими музикантами, тому що це не та робота, де вони зможуть заробити дуже великі кошти. Тому для того, щоб займатися саме у цій сфері діяльності, вони повинні любити це. ЦЕ повинно йти з глибини їхнього серця і вони повинні розуміти, що якщо вони не будуть займатися музикою, то вони просто не зможуть жити".

В творчих планах маестро - реалізація спільної ідеї митців кількох країн зняти документальний фільм про взаємодію та співпрацю українських, польських та американських музикантів:

"Я не впевнений, чи взагалі вдасться зняти цей фільм, тому що наразі немає необхідного бюджету і організатори збирають гроші на цей фільм. Але ідея була в тому, що я повинен зустрітися з музикантами в кожному з п’яти міст в Україні і двох в Польщі і разом з ними розробити спільний проект. І це все для того, щоб потім дати спільний концерт і на цьому концерті я мав грати на фортепіано свої композиції, а також мої композиції мали грати інші музиканти".

Темою лекції, з якою у стінах ЖДУ ім. Івана Франка виступив маестро, стала «Музика і текст». Американський музикант говорив з житомирянами про особливості сприйняття музики сучасною людиною, про уміння слухати і чути музику.

Житомир із лекцією відвідав американський композитор

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: