Губернатор закликає земляків ставити сонячні батареї, аби продавати електроенергію за "зеленим тарифом" » Новини Житомира
 
 


Губернатор закликає земляків ставити сонячні батареї, аби продавати електроенергію за "зеленим тарифом"

Автор: news_maker від 9-01-2013, 19:28, переглядів: 1 930

Губернатор закликає земляків ставити сонячні батареї, аби продавати електроенергію за "зеленим тарифом"

Такі можливості передбачені підписаним Президентом Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо стимулювання виробництва електроенергії із альтернативних джерел енергії": "Мова йде про те, що кожен, хто може поставити у себе у дворі сонячні батареї чи вітряка, він може по "зеленому тарифу" продавати державі електроенергію. Це і конкурентоспроможність, і бізнес, і додатковий заробіток. Ми зберемо нараду і будемо роз’яснювати людям, малому бізнесу, щоб не купували новий автомобіль, якщо немає "сховати" зароблені гроші, а краще ставили на дахах сонячні батареї".

Закон зобов'язує енергопостачальні компанії з 2014 року викуповувати у домогосподарств за "зеленим тарифом" надлишкову електроенергію, вироблену даховими сонячними електростанціями потужністю до 10 кВт і введеними в експлуатацію з квітня 2013 року.

При цьому домогосподарствам не доведеться отримувати ліцензію на виробництво електроенергії. Разом з тим, порядок продажу і обліку такої електроенергії, розрахунків за неї, повинна затвердити Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики. На сьогодні цей тариф – близько 5 гривень за кіловат.

Зауважимо, що голова Житомирської облдержадміністрації, окрім заклику ставити сонячні батареї на подвір'ї, озвучив плани побудувати в області в же в цьому році 7 потужних сонячних електростанцій.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: