Власнику мікроавтобуса, який потрапив у ДТП під Житомиром, визначено цілодобовий домашній арешт » Новини Житомира
 
 


Власнику мікроавтобуса, який потрапив у ДТП під Житомиром, визначено цілодобовий домашній арешт

Автор: news_maker від 23-07-2018, 20:18, переглядів: 875

Власнику мікроавтобуса, який потрапив у ДТП під Житомиром, визначено цілодобовий домашній арешт

23 липня Корольовський районний суд м. Житомира виніс рішення про цілодобовий домашній арешт відносно 41-річного жителя м. Рівного. Нагадаємо, чоловіку інкримінують випуск в експлуатацію технічного несправного транспортного засобу, що призвели до загибелі людей.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 20 липня на автодорозі Київ – Чоп, поблизу с. Глибочиці Житомирського району, за участі маршрутного автобуса та вантажівки. У результаті загинули 10 людей та ще 9 отримали травми різного ступеню тяжкості.

У рамках кримінального провадження, яке розслідується одразу за двома статтями Кримінального кодексу України (ч.3 ст.286 та ст.287) було встановлено, що власником автобуса «Volkswagen LT-35» є 41-річний житель Рівненщини. У його діях слідчі вбачають незабезпечення належного технічного стану транспортного засобу та його обладнання відповідно до вимог стандартів безпеки дорожнього руху, а також недотримання правил технічної експлуатації та допуск до керування водія у стані втоми.

20 липня чоловіка було затримано у рамках ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

21 липня йому оголошено про підозру у вчиненні правпорушення, передбаченого ст. 287 (Випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації) Кримінального кодексу України.

23 липня клопотання поліції про взяття чоловіка під варту судом не було задоволено, натомість йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном до 5 років з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів на строк до 3 років.



Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: