Фахівці Управління Держпраці довели неправомірність звільнення жінки, яка перебуває у декретній відпустці » Новини Житомира
 
 


Фахівці Управління Держпраці довели неправомірність звільнення жінки, яка перебуває у декретній відпустці

Автор: news_maker від 27-07-2018, 20:45, переглядів: 1 202

Фахівці Управління Держпраці довели неправомірність звільнення жінки, яка перебуває у декретній відпустці

До Управління Держпраці у Житомирській області звернулась жінка, яка перебуває у декретній відпустці по догляду за двома дітьми до досягнення ними трирічного віку, за допомогою у врегулюванні питання щодо правомірності її звільнення з Управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, у зв’язку з ліквідацією даного структурного підрозділу ОДА.

Посадові особи Управління Держпраці провели інспекційне відвідування, під час якого надали роз’яснення норм законодавства про працю в частині праці жінок, їх прав та гарантій та наголосили на недопустимості звільнення вагітних жінок та жінок, які мають дітей до трьох років, одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням. Окремо зупинились на відповідальності за порушення трудового законодавства.

Інспектори праці під час інспекційного заходу підтвердили факт порушення частини 3 статті 184 Кодексу Законів про працю України та видали керівництву відомства обов’язковий до виконання припис.

У результаті проведеної інспекторами праці роботи начальник Управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації скасував наказ про звільнення заявниці, поновив її на роботі та вжив необхідні заходи щодо її подальшого працевлаштування.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: