Вийшов у світ 3-й том видання «Книга Пам’яті України. Переможці. Житомирська область» » Новини Житомира
 
 


Вийшов у світ 3-й том видання «Книга Пам’яті України. Переможці. Житомирська область»

Автор: news_maker від 15-01-2013, 17:06, переглядів: 4 268

Вийшов у світ 3-й том видання «Книга Пам’яті України. Переможці. Житомирська область»

Одним із яскравих проявів визнання і подяки жителів Житомирщини воїнам – героям Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр., мирним громадянам – жертвам кривавої бійні є увічнення їх імен в Книзі Пам’яті України і Книзі Скорботи України Житомирської області.
За 22 роки пошуково-видавничої діяльності встановлено понад 145 тисяч військовослужбовців – наших земляків, які загинули в бою, померли від ран або пропали безвісти. Їх персоналії занесені до 12 томів обласної Книги Пам’яті.
Понад 60 тисяч мирних громадян, страчених і замучених німецько-фашистськими окупантами, померлих від голоду, загиблих від бомб, снарядів і мін, увічнені в п’яти книгах трьохтомного обласного видання Книги Скорботи області.
Моральне право на безсмертя, пошану і безмежну вдячність відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 березня 2011 р. № 199-р «Про заходи з увічнення пам’яті про події Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років і її учасників на 2011-2015 роки» заслужили також фронтовики, які вистояли у смертельній битві з ворогом, повернулись додому і, звершивши трудовий подвиг, відбудували народне господарство Житомирщини.
За даними військових комісаріатів, ветеранських організацій, органів соціального захисту в області нараховується понад 80 тисяч чоловік цієї категорії. Вони всі гідні бути занесеними до обласної Книги Пам’яті України «Переможці», яка є складовою єдиного обласного історико-меморіального серіалу «Книга Пам’яті України». Видання Книги, яка складатиметься орієнтовно з 6 томів, планується завершити до 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. В ній увічнюються імена учасників бойових дій як померлих у повоєнні роки, так і тих громадян, що живуть нині. Відповідно до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», на виконання обласної Програми з видання серії «Книга Пам’яті України. Переможці. Житомирська область» на 2010-2013 роки у 2010, 2011 роках видано перших два томи Книги «Переможці», на сторінки яких занесені імена понад 20,5 тис. фронтовиків.
Третій том «Книги Пам’яті України. Переможці. Житомирська область» складається з коротких історико-публіцистичних коментарів, у яких міститься інформація про життя населення районів і міст у довоєнний період, участь жителів області у воєнних подіях Великої Вітчизняної 1941-1945 рр. і Другої світової воєн, партизанському, підпільному рухах та у відбудові країни в повоєнний час. У книзі вміщено імена учасників бойових дій у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. і Другій світовій війні Лугинського, Любарського, Малинського, Народицького, Новоград-Волинського районів – усього понад 10,4 тисячі персоналій; уточнені та додаткові відомості про воїнів, увічнених у попередніх томах видання; імена Героїв Радянського Союзу, кавалерів ордена Слави трьох ступенів, які народилися або поховані на території Житомирської області і не були занесені до «Книги Пам’яті України. Переможці. Житомирська область»; імена учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни, які не були занесені до «Книги Пам’яті України. Переможці. Житомирська область».
Розпорядженням № 3 від 10.01.2013 р. голови облдержадміністрації Сергія Рижука рекомендується безкоштовно передати примірники 3-го тому видання „Книга пам’яті України. Переможці. Житомирська область” державним установам, організаціям, бібліотекам навчальних і культурно-просвітніх закладів, сім’ям ветеранів Великої Вітчизняної війни. Райдержадміністраціям, міськвиконкомам належить забезпечити розподіл книг, отриманих у Житомирському обласному відділенні пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України» та організацію їх використання у роботі з населенням.

Вийшов у світ 3-й том видання «Книга Пам’яті України. Переможці. Житомирська область»

Вийшов у світ 3-й том видання «Книга Пам’яті України. Переможці. Житомирська область»

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: