Депутати Садківської сільської ради не проголосували за створення Березівської ОТГ » Новини Житомира
 
 


Депутати Садківської сільської ради не проголосували за створення Березівської ОТГ

Автор: news_maker від 18-08-2018, 11:50, переглядів: 1 162

Депутати Садківської сільської ради не проголосували за створення Березівської ОТГ

Депутати Садківської сільської ради провалили голосування за остаточне рішення про створення Березівської ОТГ. На сесії, яка відбулась 16 серпня, депутати мали розглянути рішення про створення громади і це відкрило б шлях для Житомирської ОДА подати документи до ЦВК про призначення виборів, але за проголосували всього 2 депутати, решта проти. Після такого рішення громадам Березівської, Заможненської, Василівської та Садківської сільських рад потрібно розпочинати процес об’єднання з початку.

«Незважаючи на те, що Березівської ОТГ ще декілька місяців тому не було в Перспективному плані, незважаючи на супротив створенню вашої громади окремих політиків, незважаючи на численні труднощі та супротив окремих сільських рад ви отримали підтримку населення, висновок ОДА, і можливість самостійно розвивати свою громаду. Але сьогоднішнє ваше рішення – це крок назад», - пояснив Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Мотивація такого рішення депутатів полягає у тому, що згідно прийнятого Житомирською обласною радою Перспективного плану, до Березівської ОТГ має входити Березівська, Садківська, Василівська, Заможнянська, Іванівська та Високопічська сільські ради. На сьогодні ж об’єднуються лише 4 сільські ради Березівська, Садківська, Василівська, Заможнянська.

«Ми погодились на об’єднання у форматі чотирьох сільських рад без Високої Печі. Але депутати нам нав’язують громаду з 6 сільських рад. Це не той формат, який підтримали люди, тому ми маємо сьогодні відреагувати», - вважає Володимир Козаков, Садківський сільський голова.

На сесії у Садках були присутні представники Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного «Програмою U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України, районної ради та адміністрації, ініціативна група від Іванівської сільської ради, представники якої нагадали депутатам, як громада Іванівки боролась за створення громади разом із Березівкою.

«Громада Іванівки виборола своє право на вибір. У Перспективному плані нас доєднали до майбутньої Березівки, ми дискутували, мітингували та врешті свого досягли, але сьогодні ви робите дивні речі. Це не командна робота, коли в останній момент один партнер просто змінює своє рішення», - переконаний представник ініціативної групи Іванівки.

Після цього рішення депутати прийняли звернення до Житомирської обласної ради про внесення змін до Перспективного плану формування ОТГ та виключити із складу майбутньої ОТГ Високопічську сільську раду. А також прийняли рішення про ініціювання об’єднання з центром у селі Садки.

«Ми повертаємось туди звідки почали. Чотири роки топтались на місці, дискутували за центр громади, за формат об’єднання, захищали своє право на добровільність, а сьогодні, за крок до створення громади, знову повертаємось на замкнене коло», - наголосив Сергій Крутій, голова Житомирської районної ради.

Депутати Садківської сільської ради не проголосували за створення Березівської ОТГ
Депутати Садківської сільської ради не проголосували за створення Березівської ОТГ
Депутати Садківської сільської ради не проголосували за створення Березівської ОТГ

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: