На Житомирщині збираються активізувати співпрацю з Республікою Білорусь » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині збираються активізувати співпрацю з Республікою Білорусь

Автор: news_maker від 17-01-2013, 17:17, переглядів: 1 532

На Житомирщині збираються активізувати співпрацю з Республікою Білорусь

На Житомирщині вивчаються можливості поглиблення співпраці з прикордонними територіями Республіки Білорусь. Наша область разом із Волинською, Рівненською, Чернігівською та шести районами Київської включена до Проекту підтримки регіонального співробітництва країн Східного Партнерства, який під егідою Європейського Союзу стартує в Україні.

"Завданнями нового проекту є активізація співробітництва прикордонних областей країн Східного Партнерства: між Білоруссю та Україною, між Грузією та Вірменію, між Грузією та Азербайджаном у різних сферах життя та посилення спроможності місцевих органів влади, бізнес-структур, неурядових організацій у процесі розроблення та впровадження транскордонних проектів", – цитує експерта проекту Любов Паливоду прес-служба обласної ради. Наразі експерти вивчають найбільш актуальні для територіальних громад проекти та визначають готовність органів місцевого самоврядування спільно їх розробляти і реалізувати.

Проект фінансуватиметься з казни Європейського Союзу. Його вартість загалом становить 12,5 млн. євро. Кошти за умови 20-тивідсоткового співфінансування від кожної програми надійдуть наприкінці 2014 року.

Житомирська область має спільний кордон з Гомельською областю Республіки Білорусь. За 11 місяців 2012 року зовнішньоторговельний оборот з Республікою Білорусь склав 63,1 млн. дол. США.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: