Кожну дитину, яка йде на інклюзивне навчання до школи забезпечують обладнанням та корекційними засобами » Новини Житомира
 
 


Кожну дитину, яка йде на інклюзивне навчання до школи забезпечують обладнанням та корекційними засобами

Автор: news_maker від 29-08-2018, 18:19, переглядів: 1 017

Кожну дитину, яка йде на інклюзивне навчання до школи забезпечують обладнанням та корекційними засобами

Коли дитина з особливими потребами іде на інклюзивне навчання до школи, її забезпечують обладнанням, корекційними засобами відповідно до її потреб.

На цьому наголошує начальник управління освіти і науки ОДА Лариса Шевчук.

«У школу на інклюзивне навчання можуть іти діти і з порушенням опорно-рухового апарату, і з інтелектуальними порушеннями, зі зниженим слухом чи зором. Коли батьки приймають рішення, щоб їхня дитина навчалася у загальноосвітній школі, для неї складається окремий навчальний план та відповідно до потреб закуповується необхідне обладнання, меблі, корекційні засоби. На сьогодні на інклюзивному навчанні в області буде близько 530 учнів. І до кожного з них індивідуальний підхід», – зазначає Лариса Шевчук.

Так, наприклад, у загальноосвітній школі №26 м. Житомира з нового навчального року на інклюзивній освіті буде 7 учнів у 6 класах. Всі вони, в основному, мають розлади психічного розвитку.

Про це розповідає директор школи Ірина Янчук.

«У новому навчальному році до нас прийде троє нових учнів на інклюзивну освіту. І загалом учнів з особливими освітніми потребами буде семеро. Ці діти мають порушення психічного розвитку. З ними займаються психологи, логопеди, тифлопедагог, соціальні педагоги, проводяться корекційно-розвиваючі заняття. Є випадки, коли діти з інклюзивної освіти переходять до звичайних занять. Для корекційно-розвиваючих занять з цими учнями ми придбали різноманітні ігри для моторики, для вивчення предметів побуту, ноутбуки, спеціальні килимки, гімнастичну стінку. У цьому році нам теж виділили кошти, тому будемо докуповувати корекційні засоби», – зазначає Ірина Янчук.

Перелік можливих спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах, дуже великий. Він затверджений Наказом Міністерства освіти і науки України від 23.04.2018 р. № 414.

Крім того, для дітей з особливими освітніми потреба призначають асистентів вчителя, які допомагають дитині у навчанні, слідкують за її станом.

Кожну дитину, яка йде на інклюзивне навчання до школи забезпечують обладнанням та корекційними засобами

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: