В Житомирі перевірили виконання Закону про заборону куріння в громадських місцях » Новини Житомира
 
 


В Житомирі перевірили виконання Закону про заборону куріння в громадських місцях

Автор: news_maker від 18-01-2013, 14:32, переглядів: 2 629

В Житомирі перевірили виконання Закону про заборону куріння в громадських місцях

17 січня 2013 року проведено рейд закладами громадського харчування міста на предмет дотримання норм Закону України «Про внесення змін до деяких Законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів».

Участь у рейді взяли представники Фонду громади Житомира, фахівці відділу торгівлі департаменту власності та ринкового регулювання міської ради, представники інспекції з питань захисту прав споживачів у Житомирській області, журналісти студії «Ц-ТВ».

«Ми маємо чітко усвідомлювати, що це наша спільна відповідальність. Якщо є закон, то його потрібно дотримуватись, в іншому випадку є механізми, які змусять підприємців його дотримуватись», - наголосив представник Фонду громад Житомира Анатолій Євдощук.

Відвідавши деякі кав’ярні та ресторани міста, учасники рейдової групи переконались, що більшість закладів дотримується норм закону. При вході та на видних місцях розміщено відповідні знаки про заборону паління, попільнички та знаки, що дозволяють паління, зникли.

«Після прийняття цього Закону наш заклад розмістив всі відповідні позначки про заборону паління. Працювати у закладі стало набагато легше та приємніше», - повідомив Андрій, бармен одного із закладів.

В Законі прописано механізм впливу на порушників. Зокрема, коли відвідувач бачить, що у закладі є порушення закону, то він має право звернутись до інспекції з питань захисту прав споживачів у Житомирській області з проханням відреагувати на порушення, письмовою заявою з описом порушення та вказаною інформацією про заклад.

«Суспільство має активно підтримувати ініціативу держави, спрямовану на покращення здоров’я нації. Добре, що підприємства ресторанного господарства міста не тільки дбають про асортимент страв та інтер’єр, а й усвідомлюють соціальну відповідальність за здоров’я житомирян. Спільні зусилля влади, громадськості та підприємців треба об’єднувати і надалі», - зазначила директор департаменту власності та ринкового регулювання міської ради Вікторія Краснопір.

Цей рейд є кроком до загальної мети – суспільства з моральними та духовними пріоритетами.

В Житомирі перевірили виконання Закону про заборону куріння в громадських місцях

В Житомирі перевірили виконання Закону про заборону куріння в громадських місцях

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: