У міській раді відбулася прес-конференція щодо проведення у Житомирі спортивного свята » Новини Житомира
 
 


У міській раді відбулася прес-конференція щодо проведення у Житомирі спортивного свята

Автор: news_maker від 8-09-2018, 00:00, переглядів: 1 007

У міській раді відбулася прес-конференція щодо проведення у Житомирі спортивного свята

7 вересня, в прес-центрі міської ради відбулася прес-конференція щодо проведення 9 вересня у Житомирі спортивного свята - Нова Пошта Космічний Напівмарафон.

Заступник міського голови Вікторія Краснопір зазначила: «Космічний напівмарафон проводиться вже втретє у Житомирі і його по праву можна вважати традиційним та справжнім спортивним святом бігу. Цьогорічні змагання мають свої особливості. Титульним партнером свята стала компанія Нова Пошта. Нова Пошта Космічний Напівмарафон у цьому році присвячений пам’яті Леоніда Каденюка, який був Почесним гостем минулорічного Космічного Напівмарафону та дуже запам’ятався житомирянам своєю відкритістю та приязністю. У цьому році також значно збільшилася кількість учасників змагань. Житомир, дійсно, можна вважати спортивним містом».

Також Вікторія Краснопір звернулася до житомирян та гостей міста із проханням з розумінням віднестися до того, що 9 вересня під час проведення Нова Пошта Космічний Напівмарафон буде тимчасово перекрито рух транспорту, а також прийти о 8.30 на майдан Соборний, щоб підтримати учасників змагань та отримати безліч вражень від спортивного свята бігу.

Представники організаційного комітету Нова Пошта Космічний Напівмарафон розповіли, що цього року про свою участь вже заявили близько 1 000 спортсменів-аматорів з усієї України. Кількість учасників невпинно зростає.

2016 рік – брало участь сумарно 670 осіб, з них 124 бігли напівмарафон.

2017 рік – 1000 осіб, з них 243 бігли напівмарафон.

2018 рік – 400 учасників біжить 21 км, 340 - 10 км, 15 команд беруть участь в естафеті 3х5 км+1х6,1 км, 25 корпоративних команд, близько 1 000 учасників вже зареєстровано на кольоровий забіг, очікується також близько 1 000 дітей. Станом на 7 вересня закрито реєстрацію на всі дистанції, крім 3 км і дитячі забіги.

Геннадій Зубко, Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України візьме участь в Нова Пошта Космічний Напівмарафон в естафеті 3х5 км+1х6,1 км у складі команди “Жити Житомиром” разом з Сергієм Сухомлином – житомирським міським головою, Юлією Єлістратовою, українською тріатлоністкою з Житомира, (учасниця Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні; представляла Україну на Олімпійськіх іграх 2012 року у Лондоні; майстер спорту України міжнародного класу, призер Чемпіонату світу 2007-го року, переможниця етапу Кубка Європи та чемпіонка Європи з естафети, яка проходила в Хорватії у 2006 році; володаркою Кубка Європи-2015; займає перше місце в рейтингу тріатлоністок Європи).

Загальний призовий фонд Нова Пошта Космічний Напівмарафон складає 70 000 грн., крім того для переможців на всіх дистанціях передбачено численні подарунки від партнерів старту.

Також в Нова Пошта Космічний Напівмарафон стартують ветерани АТО, для яких організатори забезпечують безкоштовну участь.

Серед гостей Нова Пошта Космічний Напівмарафон, які будуть бігти в рамках забігів на різні дистанції, також присутні спортсмени з особливими потребами, для яких організатори забезпечують всі необхідні для комфортного долання дистанції умови та безкоштовну участь.

Старт та фініш напівмарафону буде проходити на намайдані Соборному, а основну дистанцію 21 км спортсмени долатимуть трьома колами по центральним вулицям міста.

Марафонське містечко працюватиме майже протягом всієї неділі 9 вересня і розважатиме гостей заходу численними аніматорами, фото-зоною, музичним супроводом і спортивною ярмаркою.

Програма заходу:

08:00 – Відкриття стартового містечка, початок роботи камер схову
08:20 – Розминка учасників
08:30 – Урочисте відкриття Змагань
09:00 – Старт дистанції 21,0975 км та естафетний забіг 5+5+5+6,1 км
09:25 – Старт дистанції 10 км
11:30 – Нагородження переможців на дистанціях 21,0975 км, естафета та 10 км
12:15 – Старт дистанції 300 м (діти)
12:30 – Старт дистанції 1000 м (діти)
12:50 – Старт естафети 10*300 м (учні ЗОШ та вихованці професійно-технічних навчальних закладів)
13:15 – Старт корпоративного забігу на 3 км
13:45 – Старт забігу на 3 км (кольоровий забіг)
14:15 – Нагородження переможців на дистанціях 300 м, 1000 м (діти), естафети 10*300 м, корпоартивного забігу на 3 км та 3 км (кольоровий забіг)
15:00 – Офіційне закриття Змагань.

Чекаємо всіх бажаючих 9 вересня відвідати стартове містечко на майдані Соборному, або приєднатись до нашої онлайн-трансляції щоб побачити все на власні очі, долучитись до цього цікавого та яскравого свята спорту і підтримати дорослих та юних бігунів під час змагань.

У міській раді відбулася прес-конференція щодо проведення у Житомирі спортивного свята

У міській раді відбулася прес-конференція щодо проведення у Житомирі спортивного свята
У міській раді відбулася прес-конференція щодо проведення у Житомирі спортивного свята
У міській раді відбулася прес-конференція щодо проведення у Житомирі спортивного свята
У міській раді відбулася прес-конференція щодо проведення у Житомирі спортивного свята

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: