На Житомирщині у жителя району поліція вилучила боєприпаси та порох » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині у жителя району поліція вилучила боєприпаси та порох

Автор: news_maker від 21-09-2018, 11:48, переглядів: 806

На Житомирщині у жителя району поліція вилучила боєприпаси та порох

Походження вилучених небезпечних предметів і суміші нині встановлюється. Чоловікові може загрожувати від 3 до 7 років ув’язнення.

У ході оперативно-профілактичного відпрацювання та у рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного посіву нарковмісних рослин працівники Попільнянського відділення поліції провели санкціонований обшук у будинку 52-річного жителя с. Почуйки.

У ході слідчих дій правоохоронці виявили низку небезпечних предметів. Серед таких 3 корпуси гранат «Ф-1» та ще один «РГД-5» і стільки ж підривачів з маркуванням УЗРГМ, до сотні набоїв калібру 7,62 мм до автоматичної зброї та близько півкілограма суміші, зовні подібної до пороху.

Власник домоволодіння їх походження і мету зберігання чітко пояснити не зміг. Відтак поліцейські вилучили виявлене та нині слідчими підготовлено подання до суду для направлення боєприпасів та суміші на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за я.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) ККУ. Чинним законодавством за подібні протиправні дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Нагадаємо, що на Житомирщині активізовано заходи, направлені на виявлення та припинення фактів незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. У рамках цієї роботи правоохоронці перевіряють наявну інформацію про незаконне зберігання заборонених і небезпечних предметів, проводять огляди домогосподарств жителів регіону, також зовнішні наряди поліції, які несуть службу із забезпечення правопорядку на вулицях населених пунктах й автодорогах, оглядають підозрілі транспортні засоби.

З початку проведення заходів відкрито 29 кримінальних проваджень за фактами незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. З незаконного обігу поліцейські вилучили понад 530 одиниць заборонених предметів, серед яких гранатомети, пістолети, обрізи рушниць та самопали, гранати та різнокаліберні набої, а також більше кілограма вибухових речовин.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: