Депутати підтримали рішення про приєднання Вересів до Житомира » Новини Житомира
 
 


Депутати підтримали рішення про приєднання Вересів до Житомира

Автор: news_maker від 28-09-2018, 00:11, переглядів: 1 228

Депутати підтримали рішення про приєднання Вересів до Житомира

27 вересня, депутати міської ради під час сорокової сесії Житомирської міської ради сьомого скликання прийняли рішення про добровільне приєднання територіальної громади села Вереси Житомирського району Житомирської області до територіальної громади міста Житомира. Дане рішення вступає в силу з 01.12.2018 року.

«Це рішення відкриває Житомиру та Вересам нові можливості, які ми спільно маємо використати для зростання нашої громади. Переваги від об’єднання мають обидві сторони, адже село отримає рівень послуг міста, а Житомир матиме простір для зростання», - наголосив Сергій Сухомлин, Житомирський міський голова.

26 вересня на сесії Вересівської сільської ради депутати також підтримали проект рішення про створення Житомирської міської ОТГ. Таким чином процес створення громади навколо обласного центру юридично завершився. Далі відбуватиметься процес реорганізації установ та організацій колишньої Вересівської сільської ради.

«Реформа довела свою ефективність створивши якісні умови для розвитку не лише великих міст, а й для сільських громад. Житомир потужний економічний, соціальній, освітній та культурний центр і я сподіваюсь, що разом ми зможемо примножити наші здобутки», - вважає Олександр Шут, голова Вересівський сільської ради.

«Житомир має потужну економіку, якій потрібний простір. Після об’єднання цей простір з’явився. Крім того, сільські громади отримають шанс на швидкий розвиток та вирішення низки своїх проблем. Саме на це спрямована реформа децентралізації – взаємовигідний розвиток різних територіальних громад», - поділився Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Населення громади зросте не на багато, лише на 3,6 тисячі людей, але площа громади зросте за рахунок приєднання на 50%, до 97 км² (Житомир – 65 км², Вереси – 32 км²).

За інформацією Офісу реформ у Житомирському РВ АМУ, Житомир - перший обласний центр України, що скористався можливістю приєднати суміжну сільську громаду.

Всього на Житомирщині 5 міст обласного значення – Житомир, Новоград-Волинський, Малин, Бердичів, Коростень. Серед яких, окрім Житомира, на чергове засідання Новоград-Волинської міської ради 01.11.2018 також винесено питання про добровільне приєднання територіальних громад сіл Майстрівської сільської ради до Новоград-Волинської міської ОТГ. У інших містах триває діалог з суміжними сільськими, селищними радами.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: