На Житомирщині придбають житло для 7 дітей-сиріт » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині придбають житло для 7 дітей-сиріт

Автор: news_maker від 4-10-2018, 22:50, переглядів: 947

На Житомирщині придбають житло для 7 дітей-сиріт

У п’яти територіальних одиницях області придбають житло у власність та соціальне житло для 7 дітей-сиріт. Одна квартира буде куплена для дитини з особливими потребами, котра має статус сироти.

Відповідне рішення прийняли під час засідання комісії щодо придбання житла для дітей-сиріт. Отже, придбають 6 житлових об’єктів, в яких проживатиме 7 осіб. В одній квартирі в Коростишеві буде жити два рідних брати, а інша квартира в Коростишівській міській ОТГ купується для дитини з особливими потребами.

Члени комісії розглянули пропозиції по всім об’єктам та підтримали купівлю соціального житла та житла у власність.

Нові домівки отримають діти-сироти з таких територіальних одиниць Житомирщини:

- Радомишльська міська ОТГ;
- Коростишівська міська ОТГ;
- Хорошівська селищна ОТГ;
- Лугинська селищна ОТГ;
- м. Новоград-Волинський.

Звертаючись до представників ОТГ, заступник голови ОДА Ярослав Лагута наголосив: «В об’єднаних територіальних громадах є необхідність створювати дитячі будинки сімейного типу та малі групові будинки. Є потреба, і є можливості для цього. Держава сьогодні фінансує будівництво малих групових будинків. Необхідно вибрати земельну ділянку з доступністю до інфраструктури».

Т.в.о. начальника служби у справах дітей ОДА Наталія Пилипчук також звернула увагу представників районів області на проведення роботи з деінституалізації суспільства. Зокрема, варто спрямувати зусилля на створення дитячих будинків сімейного типу в ОТГ. Потрібно відбирати кандидатів, котрі можуть створити сімейне середовище для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та купувати житло для таких родин.

На сьогодні на Житомирщині функціонує 43 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 287 дітей.

Нагадаємо, що загалом у 2018 році в обласному бюджеті передбачено 1 млн 645 тис. грн на придбання 18 житлових об’єктів під соціальне житло для 18 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Також 190 тис. грн - на ремонт 3 будинків/квартир, які перебувають у власності таких осіб. З початку року на Житомирщині вже 7 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали соціальне житло за рахунок обласного бюджету та у співфінансуванні із місцевими.

Соціальне житло можуть отримати особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років, в яких у віці до 18 років померли або загинули батьки, та особи, які були віднесені до дітей, позбавлених батьківського піклування.

Протягом 2013-2017 рр. житло на умовах співфінансування придбали для 61 особи та зробили капітальний ремонт житла, яке перебуває у власності 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Цього року Житомирщина отримала 18 млн 255 тис. грн субвенції з державного бюджету для придбання, будівництва і реконструкції житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків.

Довідково: регіональна (комплексна) цільова соціальна Програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2018-2022 роки затверджена рішенням сесії обласної ради від 02.11.2017 для вирішення пріоритетних завдань державної політики у сфері забезпечення житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Програма передбачає співфінансування з обласного бюджету таких напрямів як:

- Придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які перебувають на соціальному квартирному обліку.
- Здійснення реконструкції чи капітального ремонту житла, що перебуває у власності дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

На Житомирщині придбають житло для 7 дітей-сиріт
На Житомирщині придбають житло для 7 дітей-сиріт
На Житомирщині придбають житло для 7 дітей-сиріт
На Житомирщині придбають житло для 7 дітей-сиріт

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: