Житомирський театр презентував виставу «Зовсім інші» на інклюзивному міні-фестивалі » Новини Житомира
 
 


Житомирський театр презентував виставу «Зовсім інші» на інклюзивному міні-фестивалі

Автор: news_maker від 6-10-2018, 14:58, переглядів: 832

Житомирський театр презентував виставу «Зовсім інші» на інклюзивному міні-фестивалі

Житомирський український музично-драматичний театр ім. І. Кочерги взяв участь у програмі інклюзивного театрального міні-фестивалю «Більше ніж гра», який відбувся у Мистецькому Арсеналі в рамках IV Освітнього фестивалю «Арсенал Ідей».

Захід передбачає створення інтерактивного простору, доступного для усіх, а також програму вистав та перформансів, що пропагують розвиток інклюзії в Україні.

Житомирський театр презентував глядачу фестивалю виставу «Зовсім інші» режисера Петра Авраменка.

«Були запрошені всі театри, які підтримують якимсь чином інклюзії, чи навіть ті театри, які не мали досвіду праці з інклюзією, але можуть бути зацікавлені. Приїхали всі, хто був запрошений. Насправді, ви (Житомирський український музично-драматичний театр ім. І. Кочерги – ред.) єдиний театр, який приїхав з іншого міста, також чемпіон України з танців на візках приїхав з Рівного. Тема, звичайно, інклюзії – вона дуже серйозна. І те, як житомирський театр подає – це серйозний підхід, це не для дітей. Хоча фестиваль у нас дитячий, але ми ж маємо публіку з батьками також. І тема інклюзії вона насправді не стільки поміж дітей, скільки поміж дорослих. Тому зараз ми привертаємо увагу, що з дорослими також потрібно працювати. І ваш театр житомирський насправді, можна сказати, єдиний, хто такий, що серйозно годину сісти і присвятити тому, щоб послухати, вникнути і про щось подумати після цього. Щось прожити, зрозуміти, як це може бути», – зазначає менеджер проекту «Більше ніж гра» Тетяна Шевченко.

«Ми дуже раді, що до нас завітав житомирський театр, ми дуже багато чули про нього, про новаторські підходи, про Петра Авраменка – режисера. І ми дуже раді, що нам вдалося вже у цьому першому проекті побачити виставу у Мистецькому Арсеналі. Мені сподобалися дуже актори, на мій погляд, хороша гра акторська. І взагалі в такому невеличкому форматі, в такому невеличкому просторі, стенографія, декорація мені видаються дуже цікавими. І я хочу вже у Житомирі подивитися спектакль. 12 жовтня відкриваємо у ляльковому театрі простір «Арсенал Ukraine». Це у кімнаті 50 кв. м ми відтворимо маленький «Арсенал ідей», де будуть твори сучасних художників, де все буде доступно для людей з інвалідністю, всі твори будуть тактильними. Буде передана освітня програма для дітей, і цей простір буде працювати завжди на вулиці Михайлівській для житомирян», – розповіла керівник фестивалю «Арсенал ідей» Ольга Вієру.

«Радує те, що нас запросили на таку акцію, тому що ми вперше приїхали і виступили у Мистецькому Арсеналі. Ми не просто виступили, але і самі побачили, що багато цікавого тут відбувається. Складно було працювати, бо тут не розраховано на повноцінну виставу, але приємно те, що глядач прийшов від самого початку і подивився виставу до самого кінця, і оплески сказали про все», – поділився враженнями режисер Петро Авраменко.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: