У Житомирі знову говорили про борги "Водоканалу" перед "Житомиробленерго" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі знову говорили про борги "Водоканалу" перед "Житомиробленерго"

Автор: news_maker від 1-02-2013, 19:35, переглядів: 1 296

У Житомирі знову говорили про борги "Водоканалу" перед "Житомиробленерго"

Цього разу до діалогу міську владу запросило керівництво енергопостачальної компанії. Під час зустрічі заступник Житомирського міського голови Микола Боровець пояснив думку влади щодо причин систематичного накопичення боргів "Водоканалом" за спожиту електроенергію. За його словами, це пов’язано з компенсацією державою різниці в тарифах: "Постанова передбачає погашення цієї різниці тільки для енергетиків. Не можна цими грішми погасити заборгованість по зарплаті чи реагентам і не можна заплатити за щось інше. Ці гроші направляються тільки енергетикам. Тому і керівництво "Водоканалу" "планує" накопичення цього боргу. Бо знає, що в державі є сплановані призначення на погашення цього боргу. Якщо не буде цієї заборгованості перед енергетиками, то компенсацію за різницю в тарифах теж не призначать".

На думку Голови правління "Обленерго" Анатолія Левицького покращити ситуацію все ж можна. Зокрема, наступним чином:

"Розробити інший механізм надання субвенцій для погашення заборгованості за різницю в тарифах на послуги централізованого водопостачання та водовідведення. Наприклад, такий механізм, який дозволить виділяти цю субвенцію не один раз наприкінці року, а щомісячно"

Покращити ситуацію з розрахунками може коригування тарифів з приведенням їх у відповідність до реальної ситуації. Анатолій Левицький зауважив, що ці пропозиції керівники провідних енергопостачальних компаній України вже спрямували Міністру енергетики та вугільної промисловості.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: