СБУ викрила посадовця Житомиртеплокомуненерго на розтраті бюджетних коштів » Новини Житомира
 
 


СБУ викрила посадовця Житомиртеплокомуненерго на розтраті бюджетних коштів

Автор: news_maker від 18-10-2018, 06:13, переглядів: 1 058

СБУ викрила посадовця Житомиртеплокомуненерго на розтраті бюджетних коштів

Співробітники Управління СБ України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили одного з керівників комунального підприємства Житомирської міської ради на розтраті бюджетних коштів.

У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» неодноразово оголошувало конкурсні торги на закупівлю продукції для проведення планових робіт з ремонту й заміни тепломереж в обласному центрі. Переможцем конкурсу декілька років поспіль ставало науково-виробниче підприємство з іншого регіону.

Під час перевірки тендерної документації співробітники СБ України задокументували, що голова тендерного комітету штучно формував умови конкурсних торгів для перемоги визначеної бізнес-структури. Для цього до переліку закупівель вносилася специфічна продукція, яка виготовлялася саме цим підприємством, але була непотрібна для виконання комунальниками ремонтних робіт.

Ініційована СБУ під час досудового розслідування фінансово-господарська перевірка виявила документацію, яка підтверджує причетність посадовця комунального підприємства до протиправної оборудки. За попередньою інформацією чиновник під час закупівель розтратив понад чверть мільйона гривень державних коштів.

У межах кримінального провадження слідчі СБУ оголосили підозру посадовцю в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

За результатами досудового розслідування 12.10.2018 слідчим УСБУ в Житомирській області за погодженням з процесуальним прокурором повідомлено про підозру керівнику комунального підприємства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.191 Кримінального кодексу України.

Також до суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавленні волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: