На Житомирщині невідомі зрізали 23 дерева, однак не наважились їх вивести » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині невідомі зрізали 23 дерева, однак не наважились їх вивести

Автор: news_maker від 24-10-2018, 21:29, переглядів: 2 016

На Житомирщині невідомі зрізали 23 дерева, однак не наважились їх вивести

9.10.2018 року рейдовою бригадою Олевського лісництва близько 23-ї години носі під час патрулювання лісових масивів було виявлено, що в кв. 75 Олевського лісництва ДП «Олевське ЛГ» поблизу автодороги «Майдан Копищанський – Червоноармійськ» в районі «косого мосту» невідомими особами було зрізано 8 дерев породи дуб звичайний. Про цю подію рейдовою бригадою було повідомлено інженера з ОЗЛ ДП «Олевське ЛГ», а той в свою чергу проінформував керівництво лісгоспу. Паралельно про це було повідомлено Олевський ВП УМВС.

Негайно було сформовано та розміщено неподалік від місця скоєння самовільної рубки додаткові мобільні групи з числа працівників лісової охорони та встановлено чергування з метою встановлення осіб, які скоїли вищезазначену самовільну рубку або причетні до неї. Однак, за час чергування впродовж доби на місці скоєння самовільної рубки ніхто не з’явився.

22.10.2018 року близько 21год.15 хв. рейдовою бригадою Олевського лісництва було почуто звук бензопили та дерев, які падають. В ході проведення пошукових заходів близько 22 год. 30 хв. в кв. 46 Олевського лісництва неподалік від дороги «Олевськ – Покровське» було виявлено самовільну рубку 8 дерев породи дуб звичайний.

На місці скоєння самовільної рубки знову було організовано приховане спостереження та сформовано і розміщено неподалік від місця скоєння самовільної рубки додаткові мобільні групи з числа працівників лісової охорони.

В ході проведення спостереження близько 9год.15 хв. біля місця скоєння самовільної рубки зупинився автомобіль марки «Шкода» чорного кольору, водій якого вийшов з автомобіля і попрямував на місце скоєння самовільної рубки. Дійшовши до дерев, які були самовільно зрубані і лежали найдалі від дороги, тобто на відстані близько 150 метрів, дістав з кишені мобільний телефон і почав фотографувати зрубані дерева. В цей час до нього підійшли працівники лісової охорони і запитали, що він тут робить, на що останній відповів, що прогулювався у лісі.

Цікаво, що цей же автомобіль неодноразово було помічено в районі «косого мосту» 22.10.2018 року під час того, коли працівниками держлісгоспу самовільно зрубана деревина вилучалась на зберігання на лісокомплекс. Вказаний автомобіль під’їжджав до місця скоєння самовільної рубки і стояв певний проміжок часу.

23.10.2018 року близько 21год.30 хв. працівниками лісової охорони знову виявлено факт скоєння самовільної рубки 7 дерев породи дуб в кв. 75 Олевського лісництва (район «косого мосту»).

Порівнявши ці два факти, а також те, що характер підрізів і в першому і в другому випадках схожі, і там, і там зрізано дерева безпосередньо неподалік від центральних автодоріг, і там, і там зрізана деревина, яка не є сировиною вищих гатунків і відповідно має невисоку ціну, в обох випадках дерева просто зрізані, а не покряжовані на сортименти, державна лісова охорона Олевського лісгоспу підозрює, що це ні що інше, як провокативні акції, які направлені на те, щоб дискредитувати працівників лісової охорони та керівництво господарства.

На Житомирщині невідомі зрізали 23 дерева, однак не наважились їх вивести
На Житомирщині невідомі зрізали 23 дерева, однак не наважились їх вивести

На Житомирщині невідомі зрізали 23 дерева, однак не наважились їх вивести
На Житомирщині невідомі зрізали 23 дерева, однак не наважились їх вивести

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: