Поліцейські Житомирщини закликають подбати про безпеку дач узимку » Новини Житомира
 
 


Поліцейські Житомирщини закликають подбати про безпеку дач узимку

Автор: news_maker від 2-11-2018, 21:11, переглядів: 878

Поліцейські Житомирщини закликають подбати про безпеку дач узимку

У Житомирському районі дільничні офіцери поліції викрили раніше судимого житомирянина, який потягнув з чужого подвір’я металеві предмети та інструмент. Поліцейські зазначають, що із настанням зимового періоду відсутність господарів у дачних обійстях провокує шукачів «легкої наживи», тож закликають убезпечити громадян власне майно.

Днями до поліції звернувся житель обласного центру із повідомленням про крадіжку з його будинку, розташованого в одному з дачних кооперативів району. За словами заявника, із приміщення хтось виніс електроінструменти та господарське приладдя з металу.

Дільничні офіцери поліції у причетності до злочину обґрунтовано підозрюють раніше судимого житомирянина.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком від 3 до 6 років.

Водночас поліцейські зазначають, що у першу чергу від охочих поживитися за чужий рахунок потерпають дачники, чиї заміські обійстя у зимовий період залишаються без господарського нагляду. Відтак правоохоронці нагадують про необхідність попереджувальних заходів для убезпечення майна, що зберігається у будинках. Такі способи захисту, як забори, замки та решітки, звісно, не завадять. Але якщо вони не досить надійні, то розраховувати на них не доводиться. Навісні замки встановлювати взагалі не рекомендується: їх наявність говорить про явну відсутність господарів, що приваблює потенційних злодіїв.

Найперше правило дачника: не залишати на осінньо-зимовий період у будиночках цінні та вартісні речі. Зберігання запасів овочів і консервації, будь-яких металевих речей також є фактором ризику. А якщо все-таки речі зберігаються на дачі, то необхідно укріпити двері та вікна дійсно надійними пристроями та решітками.

Не залишайте ваші заміські будинки без нагляду на весь зимовий період. Навідуйтесь до садиб час від часу або домовтеся із дачними сусідами про можливість почергових таких поїздок.

Якщо ж ви виявили красномовні ознаки чийогось перебування у будинку або на території садиби, а також відсутність предметів, що там зберігалися, відразу ж повідомте до поліції. Ваші адекватні та негайні дії допоможуть правоохоронцям швидко розшукати злодіїв.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: