33 засуджені на Житомирщині ухилилися від відбування покарань » Новини Житомира
 
 


33 засуджені на Житомирщині ухилилися від відбування покарань

Автор: news_maker від 14-11-2018, 12:57, переглядів: 760

33 засуджені на Житомирщині ухилилися від відбування покарань

Органами прокуратури Житомирської області вивчено стан виконання вироків суду щодо осіб, засуджених до покарання у виді арешту та позбавлення волі, які на момент набрання вироками чинності не перебували під вартою, та встановлено порушення.

Зокрема установлено, що із 351 вироку (винесено протягом 2017- 2018 років) стосовно такої ж кількості засуджених, залишилися невиконаними 33 вироки суду щодо 33 засуджених, з яких 14 вироків щодо 14 осіб винесено минулого року.

Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Костюк.

«Під час перевірки установлено, що у порушення вимог законодавства, працівники поліції територіальних підрозділів ГУНП України в області в десятиденний строк з дня надходження розпоряджень суду не виконали зазначені вироки суду та, усупереч вимогам ч. 4 ст. 535 Кримінального процесуального кодексу України, про причини їх невиконання суд не повідомили», - уточнив Сергій Костюк.

Керівник відділу прокуратури області додав, що крім того, усупереч вимогам абзацу 4 п. 1 ч. 1 ст. 6 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність», працівниками Коростенського, Коростишівського відділів поліції, Малинського, Радомишльського та Черняхівського відділень поліції Коростишівського ВП ГУНП України в області стосовно 18 засуджених, які ухиляються від відбування кримінального покарання, оперативно-розшукові справи категорії «Розшук» не були заведені. А розпочато такі справи лише після втручання органів прокуратури.

«Усього протягом 2017 – 2018 років органами прокуратури області на зазначені порушення вимог законодавства внесено 16 документів реагування, з яких 7 під час виконання завдання, у тому числі одну вказівку - з оперативно-розшукової справи. Також, за втручанням органів прокуратури області 16 засуджених осіб направлено до місць позбавлення волі для відбування покарання, з яких 4 поточного року», - додав Сергій Костюк.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: