На 2 млн грн. оштрафували будівельне підприємство за неоформлених працівників » Новини Житомира
 
 


На 2 млн грн. оштрафували будівельне підприємство за неоформлених працівників

Автор: news_maker від 20-11-2018, 11:48, переглядів: 922

На 2 млн грн. оштрафували будівельне підприємство за неоформлених працівників

Інспектори праці Управління Держпраці у Житомирській області провели інспекційне відвідування будівельного підприємства у місті Житомирі, під час якого перевірили стан додержання законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин.

Під час інспекційного відвідування інспектори проаналізували надані керівництвом підприємства угоди про виконання робіт (угоди цивільно-правового характеру), укладені роботодавцем з 21 фізичною особою. Фахівці Управління Держпраці встановили, що дані угоди мають ознаки строкових трудових договорів, зокрема, надання послуг носить постійний характер з систематичним виконанням трудових функцій, у той час як угоди ЦПХ застосовуються для виконання конкретної роботи і після досягнення мети договір вважається виконаним та його дія припиняється.

Оплата праці працівників підприємства визначена такою, яка має ознаки погодинної системи оплати праці, до того ж, в актах приймання-передачі робіт (послуг) інспекторами праці зафіксовано обсяг годин по кожній особі, які були відпрацьовані за місяць. Це також є додатковим підтвердженням наявних ознак трудових відносин.

За вказані порушення, зокрема підміну трудових відносин цивільно-правовими, керівництвом Управління Держпраці у Житомирській області на будівельне підприємство накладено штраф у розмірі понад 2 млн грн.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: