На Житомирщині за добу поліцейські затримали двох угонщиків » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині за добу поліцейські затримали двох угонщиків

Автор: news_maker від 20-11-2018, 23:25, переглядів: 966

На Житомирщині за добу поліцейські затримали двох угонщиків

З вечора 19 листопада на території області тривали спеціальні заходи поліції щодо розшуку викрадених автомобілів: «Форда» у Житомирському районі та ВАЗівки – у Пулинському. У результаті правоохоронці викрили осіб, причетних до вказаних злочинів і вилучили розшукані автівки. Тривають досудові розслідування.

Близько 20 години до Житомирського районного відділення поліції звернувся 26-річний житель с. Калинівки із повідомленням про викрадення його автомобіля «Форд Сієра». Заявник розповів, що увечері він залишив машину на території свого обійстя, однак уже за годину не виявив її на звичному місці.

Орієнтування з прикметами викраденої автівки було направлено усім зовнішнім нарядам поліції, які несли службу на території сусідніх із Житомирським районів. Відтак поліцейські розпочали проведення спеціальних заходів, направлених на оперативне розкриття злочину та затримання причетної до нього особи.

У результаті викраденого «Форда» разом із викрадачем розшукали і затримали у м. Бердичеві патрульні та оперативники поліції. Причетним до угону виявився 24-річний житель того ж с. Калинівки.

– Раніше молодик уже притягувався до кримінальної відповідальності. Нині ж ми розслідуємо вчинений ним близько місяця тому ще один угон автомобіля в односельчанина. Окрім того, встановлено, що перед тим, як заволодіти «Фордом», підозрюваний забрався до чужої оселі у своєму селі та виніс звідти побутову техніку і гроші, - розповів начальник Житомирського відділення поліції Сергій Крошко.

Відтак відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) і ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Усі обставини з’ясовуються у ході кримінального провадження.

Того ж дня у Пулинському районі поліцейські розшукали викрадену у жительки райцентру ВАЗівку. Автівку власниця залишила ночувати незамкненою біля свого будинку.

Поліцейські зупинили схожий за прикметами ВАЗ у Пулинах. За його кермом знаходився 25-річний місцевий житель, який і виявився причетним до угону автівки. Нещодавно чоловік звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення у тому числі незаконного заволодіння транспортним засобом. За фактом нового злочину розпочато і триває досудове розслідування.

Нагадуємо, що чинним законодавством за подібні протиправні діяння передбачено покарання у вигляді штрафних санкцій, обмеження або позбавлення волі строком до 5 років.

На Житомирщині за добу поліцейські затримали двох угонщиків
На Житомирщині за добу поліцейські затримали двох угонщиків

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: