Житомир друге місто, в якому презентують унікальну виставку «Коли тиша заговорила» » Новини Житомира
 
 


Житомир друге місто, в якому презентують унікальну виставку «Коли тиша заговорила»

Автор: news_maker від 22-11-2018, 12:15, переглядів: 873

Житомир друге місто, в якому презентують унікальну виставку «Коли тиша заговорила»

22 листопада о 14:00 в кінотеатрі «Жовтень» презентують унікальну виставку «Коли тиша заговорила», яка покликана звернути увагу на проблему нечуючих людей і тих, хто втрачає слух, - а це понад мільйон українців.

Виставка відбудеться за ініціативи ГО "Відчуй". Її мета – привернути увагу до теми втрати слуху і адаптації нечуючих людей в суспільстві.

«За статистикою, кожен дев'ятий українець втрачає слух і часто про це не здогадується. Жестовою мовою говорять понад 250 000 українців, але його не вчать у школах навіть на базовому рівні», - розповіла Дар'я Герасимчук, виконавчий директор громадської організації "Відчуй".

В рамках виставки «Коли тиша заговорила» буде представлено проект «Зіркова Абетка, в якому з метою популяризації та вивчення жестової мови в нашій країні, взяли участь більше 30 відомих українців серед яких Маша Єфросиніна, Дмитро Монатік, Onuka, Катя Осадча, Ольга Фреймут, Юрій Горбунов, Наталія Могилевська, Андрій Хливнюк, Олександр Шовковський та інші. Учасники фотопроекту показали всі літери жестової мови, якою в нашій країні говорять понад 223 тисячі українці.

«Абетка жестової мови створена для людей з ідеальним слухом. Вона створена, щоб навчити їх бути чуйними. Вона має з’явитися у кожній школі, щоб стати для наших дітей уроком інклюзії на шляху до толерантного суспільства. В той же час наш проект має на меті зробити так, щоб люди з порушенням слуху стали сміливішими, щоб вони перестали соромитися», – зазначила Лариса Пишна, засновниця БФ «Відчуй».

Відвідувачі виставки зможуть безкоштовно перевірити слух, відчути проект «Тиха опера» та почати вивчати жестову з освітнім проектом «5 слів», побачити кліп на сингл Артема Пивоварова «Відчуй», що став піснею-месседжем проекту. На написання пісні Артема надихнула кінострічка про нечуючого діджея, а у зйомках кліпу взяли участь діти з порушенням слуху.

"Слух, як правило, зникає непомітно. Ви просто робите трохи голосніше телевізор, десь перепитуєте, десь говорите голосніше, а потім прокидаєтеся одного ранку та розумієте, що ваше життя змінилося. Мій чоловік втратив слух у 34 роки і два роки навчався читати по губах, щоб не втратити зв'язок зі світом, щоб далі будувати кар'єру, щоб пристосуватися до обставин і довести, що навіть без звуку ти можеш жити повноцінним життям. Ми створили всеукраїнський проект "Коли тиша заговорила" для того, щоб привернути увагу до необхідності перевірки з вуха мільйонів українців. Це повинно бути масовим і обов'язковим явищем. І для того, щоб сказати всім нечуючих та тим, хто втрачає слух: "Ми вас чуємо! Ми вас відчуваємо!"- поділилась засновник благодійної організації "Відчуй" Лариса Пишна.

Виставка «Коли тиша заговорила» триватиме в Житомирі з 22 по 29 листопада 2018 року в кінотеатрі «Жовтень» за адресою: Майдан Корольова 14.

"Відчуй" - громадська організація, заснована Людмилою й Андрієм Пишними. З 2011 року систематично займається допомогою та соціальною адаптацією людей з порушеннями слуху. За сім років діяльності організація реалізувала понад 15 всеукраїнських проектів. Серед них: унікальний для України інклюзивний табір, спрямований на соціалізацію дітей з порушеннями слуху, створення креативного простору "ТАМ" і музичного класу "Біг Бах" для нечуючих, цикл уроків про інклюзію для школярів, безкоштовні онлайн-курси жестової мови широкому загалу.



Житомир друге місто, в якому презентують унікальну виставку «Коли тиша заговорила»
Житомир друге місто, в якому презентують унікальну виставку «Коли тиша заговорила»
Житомир друге місто, в якому презентують унікальну виставку «Коли тиша заговорила»
Житомир друге місто, в якому презентують унікальну виставку «Коли тиша заговорила»

Категорія: Новини / Відео / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: