Раннє попередження соціального сирітства – одне з пріоритетних завдань обласної влади » Новини Житомира
 
 


Раннє попередження соціального сирітства – одне з пріоритетних завдань обласної влади

Автор: admin від 15-02-2013, 13:58, переглядів: 1 690

Раннє попередження соціального сирітства – одне з пріоритетних завдань обласної влади

На цьому акцентував заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, спілкуючись із журналістами перед початком обласного семінару з питання удосконалення роботи органів опіки та піклування області щодо поліпшення становища у дитячому середовищі, що відбувся 14 лютого.
Питаннями захисту прав дітей обласна влада та зокрема служби у справах дітей займаються у щоденному режимі. «Сьогодні, як ніколи, важливе раннє попередження соціального сирітства. Оскільки крім власне дітей-сиріт, із якими активно працюють фахівці з соціальної роботи, на теренах області є відсоток дітей, котрі ще не набули статусу дітей-сиріт, але проживаючи у біологічних сім’ях, вже опинилися у складних життєвих ситуаціях. Тож обидві категорії дітей наразі потребують однакового правового захисту з боку органів влади», – зауважив посадовець. При цьому, за його словами, буде докладено усіх зусиль у вирішенні наявних проблем, аби діти без ризику для життя та здоров’я змогли залишатись у біологічних сім’ях. В іншому разі – їхні батьки позбавлятимуться прав на виховання. Заступник очільника області наголосив, що це питання перебуває на особливому контролі в облдержадміністрації.
Крім того, Ярослав Долгих повідомив про те, що цьогоріч усі діти, котрі набувають статусу дітей-сиріт, будуть влаштовані до сімейних форм виховання. «Минулого року кількість дітей, влаштованих у сімейні форми виховання, збільшилась удвічі та становить наразі близько 80 %. Але близько 20 % дітей-сиріт перебувають у державних інтернатних установах, оскільки потребують спеціального лікування, насамперед – неврологічного», – пояснив заступник очільника області.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: