Мінрегіонбуд та Швеція підтримують реалізацію енергоефективний проектів у Житомирі » Новини Житомира
 
 


Мінрегіонбуд та Швеція підтримують реалізацію енергоефективний проектів у Житомирі

Автор: admin від 15-02-2013, 20:14, переглядів: 1 503

Мінрегіонбуд та Швеція підтримують реалізацію енергоефективний проектів у Житомирі

14 лютого 2013 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой зустрівся із Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадієм Темником, Послом Королівства Швеція в Україні Стефаном Гуллгреном, керівництвом Шведської водної асоціації, Шведського агентства міжнародного розвитку (SIDA), Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) у рамках подальшої співпраці та реалізації енергоефективний проектів у м. Житомирі.

Під час зустрічі сторони обговорили результати співпраці та намітили шляхи її посилення у найближчому майбутньому. Зокрема, Посол Королівства Швеція в Україні Стефан Гуллгрен подякував міському голові Володимиру Дебою за активну співпрацю зі шведською стороною та наголосив, що Житомир – перше місто в Україні, яке має змогу реалізувати пілотний проект очистки стічних вод. Проект передбачає встановлення сучасного енергоефективного шведського обладнання для очистки стічних вод. Економічний ефект від реалізації проекту – близько 3 млн.грн. в рік. Посол Швеції підкреслив: Житомир сьогодні активно реалізує енергоефективні проекти та має хороші перспективи.

«Дуже важливий проект. Ми зацікавленні у реалізації пілотного проекту в м. Житомирі і підтримаємо його», – відзначив Геннадій Темник та запевнив у підтримці з боку Мінрегіону в реалізації пілотного проекту в м. Житомирі.

Йохан Віллерт, менеджер програми DemoUkrainaDH з боку НЕФКО, подякував міському голові Володимиру Дебою за реалізацію спільного із НЕФКО проекту щодо встановлення енергоефективних світлодіодних ліхтарів та утеплення дитячого садочка. Інвестори задоволені темпами, якістю виконання робіт та результатом – зменшенням споживання електроенергії.

Міський голова Володимир Дебой під час зустрічі у міністерстві підкреслив, що Житомир має великі напрацювання, бажання і можливості в реалізації спільних проектів із міжнародними фінансовими фондами та організаціями, адже сьогодні це – реальний крок залучення ефективних коштів для модернізації господарства міста.

«Цією зустріччю ми підтвердили наміри трьох сторін: Швеції, Житомира та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства щодо подальшої співпраці у напрямку реалізації проекту. Геннадій Темник підтвердив ту позицію, що у Житомирі шляхом впровадження найновіших технологій водоочистки ми зможемо реалізувати пілотний проект, який стане прикладом для багатьох інших міст. Сьогодні ми повинні застосовувати нові технології, ефективні фінансові механізми на модернізацію системи водопостачання та водоочистки міста. Для житомирян це важливий аспект, адже ми маємо проблеми із надійним водопостачанням вночі. Тому необхідно підвищити ефективність очистки стоків та зменшити видатки на електричну енергію шляхом впровадження енергоефективний технологій», – підсумував зустріч Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Мінрегіонбуд та Швеція підтримують реалізацію енергоефективний проектів у Житомирі

Мінрегіонбуд та Швеція підтримують реалізацію енергоефективний проектів у Житомирі

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: