У Житомирі відкрився семінар для спеціалістів із соціальної роботи » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відкрився семінар для спеціалістів із соціальної роботи

Автор: admin від 18-02-2013, 19:47, переглядів: 1 514

У Житомирі відкрився семінар для спеціалістів із соціальної роботи

У соціальних ініціативах, з якими виступив Президент України Віктор Янукович, особлива увага приділяється діяльності державних соціальних служб. Їх структура і робота має бути модернізована так, щоб забезпечити повне, стові-дсоткове охоплення увагою держави найуразливіших громадян – вимагає Глава держави. При цьому акцент необхідно робити на попередженні і ранньому виявленні проблем, що утримає сповзання людини у категорію бідних чи небла-гополучних. Особливо це стосується сімей з дітьмиі.
На виконання соціальних ініціатив Президента України у минулому році у штатний розклад міських та районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Житомирщини введено 299 посад фахівців із соціальної роботи, за-вданням яких є раннє виявлення, оцінка потреб та соціальний супровід сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. З 1 січня 2013 року в Житомир-ській області введено 63 додаткових штатних одиниці фахівців із соціальної ро-боти. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, відкриваючи 18 лютого тематичний короткостроковий семінар „Соціальні про-блеми сім’ї та молоді в Україні”, слухачами якого є фахівці із соціальної роботи міських, районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Соціальна робота має бути професійним видом діяльності і вимагає знання основ багатьох наук – педагогіки, психології, соціології, юридичних норм тощо. Ярослав Долгих вважає також надзвичайно важливим у роботі соціальних пра-цівників налагодження діалогу і тісну співпрацю з органами місцевого самовря-дування і виконавчої влади на місцях. Специфіка роботи цих фахівців вимагає і особливих людських якостей. Так, працюючи з проблемними сім’ями, треба ро-бити все, аби дитина залишилася в родині, але якщо умови в сім’ї загрожують її безпеці, виявлення милосердя у цій ситуації буде недоречним.
Про розвиток мережі центрів соціальних служб для сім\'ї, дітей та мо-лоді, їх спеціалізованих служб у системі соціальних послуг для сім\'ї, дітей та молоді в Україні та області розповіла директор обласного центру СССДМ Вале-нтина Собчук.
Під час семінару розглядатимуться питання, які стосуються нормативно-правової бази соціальної роботи з сім’ями, що опинились у складних життєвих обставинах, державної допомоги сім\'ям з дітьми, попередження насильства в сім\'ї, жорстокого поводження з дітьми, профілактика негативних явищ тощо.
Після завершення навчання фахівці отримають посвідчення про підвищення кваліфікації державного зразка.
Довідково. З липня по грудень 2012 року фахівці із соціальної роботи обла-сті відвідали 80504 сім’ї з дітьми. Впродовж зазначеного періоду здійснено 14760 соціальних інспектувань сімей, які перебувають у складних життєвих об-ставинах. Станом на 1.01.2013 на обліку фахівців із соціальної роботи центрів СССДМ знаходиться 3498 сімей даної категорії. Під соціальним супроводом фахівців із соціальної роботи перебуває 2144 сім’ї, що опинилися в складних життєвих обставинах (в них 4872 дитини).
Всього у 2012 році фахівцями із соціальної роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надано 174840 соціальних послуг різним категоріям сімей.

У Житомирі відкрився семінар для спеціалістів із соціальної роботи

У Житомирі відкрився семінар для спеціалістів із соціальної роботи

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: