Понад 550 тис грн доведеться сплатити директору лісгоспу за 5 неоформлених працівників » Новини Житомира
 
 


Понад 550 тис грн доведеться сплатити директору лісгоспу за 5 неоформлених працівників

Автор: news_maker від 5-12-2018, 14:46, переглядів: 941

Понад 550 тис грн доведеться сплатити директору лісгоспу за 5 неоформлених працівників

За інформацією Пенсійного фонду України, фахівці Управління Держпраці у Житомирській області провели інспекційне відвідування суб’єкта господарювання, який здійснює свою діяльність у сфері лісозаготівлі та перевірили чи належним чином оформлені трудові відносини з найманими працівниками на підприємстві.

Під час заходу інспектори праці дослідили 5 цивільно-правових угод, укладених між роботодавцем та фізичними особами і виявили в них ознаки трудових відносин. Зокрема, у вказаних угодах зазначався процес праці, а не кінцевий результат. Праця за ними здійснюється в межах діяльності підприємства з систематичним виконанням трудових функцій. Крім того, цивільно-правові угоди укладались періодично протягом 2018 року, тобто виконання робіт носить постійний характер.

Інспектори праці пояснили роботодавцеві, що відповідно до умов цивільно-правових угод процес організації трудової діяльності має залишатись за його межами, а його метою є отримання певного матеріального результату. Також в угоді установлюються строки виконання визначених робіт, які підрядник виконує відповідно до власного графіка роботи і своїх можливостей. Має бути зазначений строк оплати, а підставою для виплат є акт виконаних робіт. Обсяг виконаної роботи визначається у вигляді конкретних фізичних величин. Окремо інспектори зупинились на відповідальності за порушення законодавства про працю.

Після проведеної роботи інспекторами праці, директор підприємства оформив трудові відносини з 5 найманими працівниками, які до цього працювали за цивільно-правовими угодами, втім згідно з Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, штраф за використання праці неоформлених працівників вживається незалежно від факту усунення виявлених порушень у ході інспекційного відвідування або невиїзного інспектування.

Відтак, постановою Управління Держпраці на підприємство накладено штраф у сумі 558 450 гривень (тобто 111690 гривень за кожного неоформленого працівника).

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: