На Житомирщині підприємець заволодів бюджетними коштами, виділеними на ремонт в оздоровчому закладі » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині підприємець заволодів бюджетними коштами, виділеними на ремонт в оздоровчому закладі

Автор: news_maker від 5-12-2018, 15:18, переглядів: 595

На Житомирщині підприємець заволодів бюджетними коштами, виділеними на ремонт в оздоровчому закладі

Бізнесмен не виконав роботи з вогнезахисту дерев’яних елементів покрівлі. Щоб уникнення відповідальності намагався втекти до Російської Федерації. Під час спроби перетину кордону підприємця затримали.

Оперативниками управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України, слідчими відділу поліції за процесуального керівництва Бердичівської місцевої прокуратури було зібрано обґрунтовані докази причетності приватного підприємця до заволодіння бюджетними.

Під час досудового розслідування встановлено, що приватний підприємець відповідно до укладеного договору проводив аварійно-відновлювальні роботи в оздоровчому дитячо-юнацькому закладі, загальна вартість яких становила 1,3 млн. грн.

На підставі, наданих ним документів з останнім провели усі розрахунки. Однак, як було з’ясовано підприємець підробив офіційні документи, завищив вартість виконаних аварійно-відновлювальних робіт. Крім того, підрядник порушив вимоги чинного законодавства щодо забезпечення пожежної безпеки, чим створив загрозу життю та здоров’ю дітей. А саме не виконав роботи з вогнезахисту дерев’яних елементів покрівлі.

Сума бюджетних коштів, якою заволодів підприємець сягає 340 тисяч гривень.

Більше того, з метою уникнення кримінальної відповідальності, зловмисник намагався покинути територію України та виїхати до Російської Федерації. Проте, завдяки злагодженим зусиллям правоохоронних органів та прикордонної служби особу затримано при спробі перетину кордону.

Наразі правопорушнику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 4 ст.191 (привласнення майна у великому розмірі шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Міськрайонним судом останньому обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Підозрюваному може загрожувати позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: