8 родин Житомирщини навчатимуться на патронатних вихователів » Новини Житомира
 
 


8 родин Житомирщини навчатимуться на патронатних вихователів

Автор: news_maker від 7-12-2018, 19:54, переглядів: 717

8 родин Житомирщини навчатимуться на патронатних вихователів

Вже цієї суботи, 8 грудня, стартує тренінгове навчання для кандидатів у патронатні вихователі. 8 родин з Житомирщини навчатимуться як бути професійними батьками. Три тренери та два психологи будуть задіяні у тренінгових заняттях.

Про це повідомила тренер за Програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі в Житомирській області Тетяна Піка.

«Перше тренінгове заняття відбудеться вже в суботу. Навчатися будуть кандидати в патронатні вихователі з Житомирської та Рівненської області. Загалом це 8 родин, 1 з яких з Житомирщини», - зазначила Тетяна Піка.

Отже, бажання стати патронатними батьками виявили родини з міст - Житомира, Малина, та районів - Коростишівського, Новоград-Волинського, Романівського, Хорошівського (2 родини).

Заняття з майбутніми професійними батьками будуть проводити залучений тренер МБО «Партнерство «Кожній дитині в Україні» Наталія Боровко, тренер за Програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі в Житомирській області Тетяна Піка, тренер з Рівненської області Людмила Рибчук. Два психологи будуть здійснювати психологічні спостереження.

Нагадаємо, що раніше регіональний тренер розповідала, що заплановані 120 тренінгових годин. Таким чином навчання триватиме 2,5-3 місяці. Будуть проводити не лише аудиторні заняття, а ще й 10 практик за місцем проживання кандидата у патронатні вихователі з участю членів його родини.

Тетяна Піка відмічає, що обов’язковою умовою для патронатних вихователів є наявність добровільного помічника. Це родич (чоловік, жінка, брат, сестра, мама, тато, тощо), який проживає на одній території з кандидатом у патронатні вихователі.

«Добровільний помічник має допомагати патронатному вихователю. Навіть заміняти його у разі необхідності. Тому це обов’язкова умова. І навчання проходитимуть обидва: і кандидат у вихователі, і його помічник», - наголошує регіональний тренер.

Сімейний патронат над дитиною, має бути ретельно виваженим з обох сторін – як претендента на посади патронатного вихователя та його помічника, так і органу, який створює та супроводжує патронатну родину. Адже обидві сторони беруть на себе високу відповідальність – за життя дитини під час її перебування у патронатній сім'ї.

Вимоги до потенційних вихователів, що тимчасово виконуватимуть функції законних представників дитини, досить високі. Й однією з таких вимог є вміння вчасно й кваліфіковано надати першу медичну допомогу. Кілька занять під час навчання будуть якраз на тему надання медичної допомоги, за проходженням яких майбутні професійні батьки отримають сертифікати.

Якщо ви маєте бажання пройти навчання та надавати послугу патронату над дитиною, тоді телефонуйте до Житомирського обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді за телефоном: (0412) 47-09-92, (0412) 47-44-85.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: