Мешканці селища Городок Радомишльського району взяли участь у діалозі з Президентом України » Новини Житомира
 
 


Мешканці селища Городок Радомишльського району взяли участь у діалозі з Президентом України

Автор: news_maker від 22-02-2013, 19:31, переглядів: 2 522

Мешканці селища Городок Радомишльського району взяли участь у діалозі з Президентом України

З нагоди третьої річниці інавгурації Президент України Віктор Янукович взяв участь у проекті „Діалог з країною”, в ході якого він у прямому ефірі спілкувався з громадянами країни. Під час включення жителі містечка Городок Радомишльського району озвучили Президенту проблеми, які потрібно вирішувати на державному рівні.
Як уже повідомлялося, згідно з Постановою Верховної Ради України від 5 липня 2012 року колишнє військове містечко Макарів-1 було перейменоване у селище Городок і набуло статусу населеного пункту. До цього містечко підпорядковувалося Міністерству оборони України. З того часу вирішенням всіх проблеми соціально-економічного розвитку селища зайнялись органи влади, органи місцевого самоврядування району й області.
З однією із найболючіших проблем під час прямого включення від громади новоутвореного селища до Глави держави звернувся селищний голова Сергій Сліпченко. Містечко Городок не потрапило до переліку населених пунктів, які постраждали внаслідок Чорнобильської аварії, і близько 300 його мешканців були позбавлені пільг.
Президент України погодився з тим, що зі зміною статусу з’являється необхідність вирішувати цілу низку питань, в тому числі і соціальних. „Ваш соціальний статус повинен бути відновлений. Прослідкую за цим питанням обов’язково. Потрібно проаналізувати, як підняти рівень благоустрою для забезпечення життєдіяльності громадян цього військового містечка”, - відповів Віктор Янукович.
Військовий пенсіонер, депутат селищної ради Михайло Іванчик звернувся до Глави держави іще з одним проблемним питанням. Містечко не газифіковане, і його мешканці змушені користуватися балонним газом, що дуже небезпечно для життя людей. Розпочата газифікація містечка, але, на жаль, коштів на її продовження і завершення немає.
Президент України пообіцяв обговорити це питання із головою облдержадміністрації Сергієм Рижуком і з прем’єр-міністром Миколою Азаровим, з тим, щоб він особисто прослідкував за вирішенням питання. „Я готовий бути вашим партнером у тій частині питань, які для вас будуть важкими”, - запевнив Віктор Янукович.
Коментуючи підняті проблеми, голова Радомишльської райдержадміністрації Ігор Харитончук зазначив: „Є питання, які потрібно вирішувати на державному рівні, саме з ними громада і звернулась до Президента. Проблеми, підняті селищним головою, дуже актуальні. Сьогодні люди не можуть переоформити дитячі посвідчення на дорослі, вирішити проблеми лікування тощо”.
Очільник району зазначив також, що будівництво газопроводу розпочато, прокладено 2 км труб. Для завершення робіт необхідно близько 27 млн. грн. Як запевнив Ігор Харитончук, інші проблеми поетапно, поступово будуть обов’язково вирішуватись своїми силами: „Прийняли на баланс загальноосвітню і музичну школи, забезпечуємо їм належне фінансування, хоча ці кошти не були заплановані в бюджеті. Найближчим часом вирішаться питання транспортного сполучення із Житомиром, Радомишлем, а також питання телефонізації. Все це перебуває на контролі райдержадміністрації”.
В цілому жителі селища Городок залишилися задоволені спілкуванням з Президентом України.

Мешканці селища Городок Радомишльського району взяли участь у діалозі з Президентом України

Мешканці селища Городок Радомишльського району взяли участь у діалозі з Президентом України

Мешканці селища Городок Радомишльського району взяли участь у діалозі з Президентом України

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: