Дитячі ліжка для дошкільнят, школярів та підлітків – особливості вибору » Новини Житомира
 
 


Дитячі ліжка для дошкільнят, школярів та підлітків – особливості вибору

Автор: news_maker від 20-12-2018, 15:39, переглядів: 1 575

 Дитячі ліжка для дошкільнят, школярів та підлітків – особливості вибору

Ліжко є осередком будь-якого приміщення, неважливо, спальня це чи дитяча кімната. Якщо для дорослого це здебільшого місце для відпочинку, то для дитини ліжко виступає також плацдармом для щоденних ігор, в тому числі й активних. Отже, дуже важливо розбиратися в особливостях та якостях дитячих ліжок, тим більш що потрібно розрізняти вироби для різних вікових категорій дітей.

Класифікація дитячих ліжок


Слід розуміти, що дитина у віці 3-6 років це одна вікова категорія, а школяр від 7 до 16 - зовсім інша. Саме тому існують багато варіантів дитячих ліжок, орієнтованих на різні вікові категорії. Це дуже добре ілюструє на своїх сторінках відомий ресурс fayni-mebli.com. В даному матеріалі будуть розглянуті 3 основні класифікаційні групи дитячих ліжок у відповідності їх вищезгаданим віковим категоріям.

Ліжка для дошкільнят


Це перша відкрита конструкція, на яку переходить дитина у віці 5-6 років, після втрати для неї актуальності ліжка з бортиками, що призначені для зовсім маленьких діточок.

Вищевказаний вік стає сигналом для батьків щодо переходу на стандартне дитяче ліжко, яке вибирається у відповідній категорії та з відповідними габаритами.

На що потрібно звертати увагу? Звичайно, окрім фактора безпеки ліжка, потрібно з’ясувати, якого типу буде конструкція.

Якщо дитина дуже звикла до старого ліжка, можна взяти систему трансформер. Такі конструкції ідеально підходять для плавного переходу від колиски до справжнього ліжка.

В будь-якому іншому випадку слід купувати стандартне ліжко. Важливо звертати увагу на якість матраца. В даному віці слід купувати ліжко з жорстким матрацом, ні в якому разі не м’яким.

Ліжка для школярів


Якщо дитина має вік 7-12 років, їй напевно вже не підійде ліжко для дошкільняти. Їй просто буде мало місця як у довжину, так і в ширину. Слід купувати більш габаритне ліжко. Щодо конструкції, слід згадати ліжко-горище, із другим ярусом. Це ідеальна можливість створення 2-х зон – відпочинку та ігор – в межах однієї конструкції.

Щодо естетичного фактора, то слід зазначити, що у віці 3-9 років все ще актуальні різні тематичні рішення. Стилізації під машинку можливо, більш підходять для попередньої категорії. Але більш дорослі варіанти, наприклад, ліжка з фотодруком стануть класним рішенням й для 10-річної дитини.

Ліжка для підлітків


Вік від 12 до 16 років є переломним для дитини. В неї активно розвивається індивідуальність, почуття власності та смаку. Тому при виборі нового ліжка слід зберегти вищевказані параметри щодо відповідності габаритів та степеню жорсткості матрацу, додавши власний вибір підлітка. Адже купити на свій смак батькам ймовірно вже не вдасться. Це ризик не догодити тому, хто власне буде користуватися ліжком, що цілком логічно.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: