Житомирщину визнали "оазою свободи мирних зібрань" в Україні » Новини Житомира
 
 


Житомирщину визнали "оазою свободи мирних зібрань" в Україні

Автор: news_maker від 26-02-2013, 19:50, переглядів: 1 411

Житомирщину визнали "оазою свободи мирних зібрань" в Україні

Під час круглого столу в обласному центрі експерти Всеукраїнської ініціативи "За мирний протест!" повідомили, що в нашій області – одна з кращих в державі ситуацій з мирними протестами :"За статистикою УМВС, в 2012 році на Житомирщині відбулося 7992 масових заходи. З них, не все мирні зібрання, деякі комерційні, як вважають у міліції. Проте політичних та соціально економічних масових заходів, що вже відносяться безпосередньо до мирних зібрань, було відповідно 1647 і 23. Якщо брати вимір судових заборон мирних зібрань, їх в області всього 3, згідно Єдиного державного реєстру судових рішень", – такі цифри навів представник Всеукраїнської ініціативи "За мирний протест!" Михайло Лебедь.

Гості зауважили, що вони не вважають законними і ці три наявні судові заборони, але на тлі деяких регіонів України в нашій області, дійсно, дуже спокійна ситуація. З цим погоджується заступник начальника Головного управління інформації та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Сластухіна:

"Дійсно, Житомирщина не виділялася з-поміж інших регіонів своєю протестністю. Уже впродовж декількох років ефективно спрацьовує механізм, коли до учасників акцій протесту виходять представники тих чи інших структур, спілкуються, надають необхідні роз’яснення і це має досить позитивний ефект, відбувається певне порозуміння між учасниками акції та представниками влади".

Зауважимо, що за даними представників Всеукраїнської ініціативи "За мирний протест!" минулого року в Україні відбулося понад 235 з половиною тисяч різноманітних масових заходів, а судових заборон мирних зібрань за цей же рік було зареєстровано 313.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: