Індивідуальні газові лічильники мають встановлювати коштом газорозподільних організацій » Новини Житомира
 
 


Індивідуальні газові лічильники мають встановлювати коштом газорозподільних організацій

Автор: news_maker від 28-12-2018, 13:22, переглядів: 968

Індивідуальні газові лічильники мають встановлювати коштом газорозподільних організацій

Верховний Суд визнав обов’язок газорозподільної організації встановити саме індивідуальні прилади обліку газу в багатоквартирному будинку за рахунок газорозподільної організації, а не за рахунок побутових споживачів газу. Відповідний правовий висновок викладений у постанові Верховного Суду від 07.11.18 у справі №214/2435/17, з яким можна ознайомитися за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/77910919.

Тобто, у випадку відмови газорозподільної організації (у місті Житомирі це – ПАТ «Житомиргаз») встановити індивідуальний квартирний прилад обліку газу за рахунок газорозподільної організації, доцільним є застосування вказаної правової позиції під час захисту своїх прав у суді.

Нагадуємо, що згідно з положеннями статті 6 Закону України № 3533-VI «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» газорозподільні підприємства зобов'язані забезпечити встановлення лічильників газу для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках тільки для приготування їжі – до 1 січня 2021 року.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: