За підміну трудових відносин цивільно-правовими на підприємство накладено штраф 3,6 млн грн » Новини Житомира
 
 


За підміну трудових відносин цивільно-правовими на підприємство накладено штраф 3,6 млн грн

Автор: news_maker від 2-01-2019, 20:59, переглядів: 1 137

За підміну трудових відносин цивільно-правовими на підприємство накладено штраф 3,6 млн грн

Інспектори праці Управління Держпраці у Житомирській області провели інспекційне відвідування підприємства, основним видом економічної діяльності якого є виготовлення виробів з бетону для будівництва. Інспектори перевірили стан додержання законодавства про працю та встановили порушення трудового законодавства в частині допуску працівників до роботи без укладення трудового договору відносно 33 найманих працівників.

Під час інспекційного відвідування спеціалісти Управління Держпраці встановили, що з 33 працівниками укладені цивільно-правові договори на виконання робіт, які мають ознаки трудових. Зокрема, надані договори містять загальні відомості про виконувану роботу, таку як: приготування арматурних заготовок для каркасів, правка та різка арматури, вивозка готових арматурних каркасів до формувального цеху та інше, однак в них відсутній об’єм робіт, які виконавець зобов’язаний виконувати. Отже, надання послуг носить постійний характер з систематичним виконанням трудових функцій, в той час як договори цивільно-правового характеру застосовуються для виконання конкретної роботи, і у разі досягнення цієї мети договір вважається виконаним та його дія припиняється. Підтвердженням наявних ознак трудових відносин також є те, що згідно з умовами договорів виконавець зобов’язується виконувати правила внутрішнього трудового розпорядку підприємства та отримує заробітну плату, згідно табелю обліку використаного робочого часу.

За підміну трудових відносин цивільно-правовими, керівництвом Управління Держпраці у Житомирській області на підприємство накладено штраф у розмірі понад 3,6 млн грн (тобто 111690 гривень за кожного неоформленого працівника).

Держпраці вкотре наголошує, що відповідно до частини 5 статті 50 Закону України «Про зайнятість населення» роботодавцям забороняється застосовувати працю громадян без належного оформлення трудових відносин, вчиняти дії, спрямовані на приховування трудових відносин.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: