За минулу добу вогнеборці врятували чотири будинки » Новини Житомира
 
 


За минулу добу вогнеборці врятували чотири будинки

Автор: news_maker від 4-01-2019, 22:51, переглядів: 753

За минулу добу вогнеборці врятували чотири будинки

За минулу добу рятувальники області ліквідували 4 пожежі на території житлового масиву. Припускають, що в усіх випадках причиною займань стало пічне опалення.

Зокрема, 3 січня об 11:29 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку в с. Старосільці Коростишівського району. На місце події виїхали бійці 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

З’ясувалося, що вогнем охоплена вся покрівля цегляної оселі, навколо комина частина її вже впала в середину. До прибуття фахівців ДСНС сусіди вивели з палаючої оселі 91-річну господиню. Медичної допомоги літня жінка не потребувала.

Об 11:49 пожежу локалізовано. Процес гасіння значно ускладнювався великою пожежонавантаженістю горища. Воно було утеплене шарами льону, глини та сіна, які рятувальникам довгий час довелося проливати водою. Вогнеборці їздили 5 разів на дозаправку автоцистерни з місцевої водойми. О 16:25 пожежу ліквідували. Вогнем знищено покрівлю оселі.

Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Остаточна наразі встановлюється.

Ще одне загоряння у приватному обійсті цієї доби любарські рятувальники ліквідували в с. Мотовилівка. Там загорілася стеля впритул розміщеній до житлового будинку прибудові, в якій господарі облаштували грубу для опалення оселі. Бійці ДСНС загасили пожежу та не дали полум’ю поширитися на будинок. Припускають, що займання сталося через порушення правил пожежної безпеки при монтажі пічного опалення. Комин груби був розмішений впритул до дерев’яних балок перекриття.

Окрім цього, в Новоград-Волинському та Хорошівському районах фахівці ДСНС врятували від знищення два дачні будинки. Вони також ледь не згоріли через неправильну експлуатацію печей.

За минулу добу вогнеборці врятували чотири будинки
За минулу добу вогнеборці врятували чотири будинки
За минулу добу вогнеборці врятували чотири будинки

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: