На Житомирщині працюють пункти обігріву » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині працюють пункти обігріву

Автор: news_maker від 10-01-2019, 00:01, переглядів: 683

На Житомирщині працюють пункти обігріву

У зв’язку із пониженням температури повітря у Житомирській області працюють пункти обігріву населення.

Про це повідомляє департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

Пункти обігріву функціонують в установах соціального захисту, медичних закладах, ФАПах, на базі органів місцевого самоврядування тощо.

Під час морозів необхідно бути обережним і берегтися від переохолодження. Найголовніше – не вживати алкогольних напоїв, алкогольне сп’яніння сприяє високій втраті тепла, і в той же час викликає ілюзію тепла. Додатковим негативним фактором є неможливість сконцентруватися на перших ознаках обмороження.

Потрібно одягатися так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. А людям похилого віку у період морозів краще утриматися від тривалого перебування на вулиці.

Найбільш уразливі для обморожень частини тіла з найслабшим кровопостачанням це – ніс, вуха, кінцівки, насамперед, нижні.

Симптоми обмороження розвиваються під час перебування на холоді. По-перше, виникає відчуття холоду. Потім людина відчуває поколювання, її шкіра набуває блідого відтінку, втрачає чутливість. Пізніше німіє і набуває синюшного відтінку. Втрата чутливості робить непомітною подальшу дію низької температури і часто є причиною тяжких незворотних змін у тканинах.

Під час перебування на холоді треба закривати, де це можливо, всі відкриті ділянки шкіри. Слід періодично перевіряти чутливість обличчя та кінцівок. Для профілактики обморожень, якщо ви використовуєте різні мазі пам’ятайте, що вони можуть дещо захистити від вітру, але не від морозу.

Повний список пунктів обігріву можна переглянути за посиланням: http://oda.zt.gov.ua/na-zhitomirshhini-praczyuyut-punkti-obigrivu.-adresi.html.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: