На Житомирщині невстановлені особи самовільно захопили земельні ділянки на території військової частини » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині невстановлені особи самовільно захопили земельні ділянки на території військової частини

Автор: news_maker від 23-01-2019, 06:04, переглядів: 818

На Житомирщині невстановлені особи самовільно захопили земельні ділянки на території військової частини

Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України під час реалізації представницьких повноважень, в ході вивчення додержання вимог земельного законодавства виявлено факт самовільного захоплення земельних ділянок однієї з військових частин Житомирщини. У зв’язку з цим, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи самовільно захопили земельні ділянки на території військової частини площею понад 7 га, які використовують для ведення особистого сільського господарства.

Так, під час обстеження території військової частини встановлено, що однією з причин вчинення кримінального правопорушення є пошкоджена огорожа території частини, яка потребує негайної заміни. В ході проведення вивчення щодо захисту земель оборони, прокуратурою Житомирського гарнізону виявлено бездіяльність військових посадових осіб вказаної військової частини, які протягом останніх 4-х років самоусунулись від виконання своїх службових обов’язків, не забезпечували дієві заходи щодо охорони території.

У зв’язку з цим, військовою прокуратурою гарнізону на відповідальну службову особу складено адміністративний протокол за недбале ставлення до військової служби, за результатами розгляду якого Житомирським районним судом її визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 145 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить суму 2465 гривень.

На даний час завдяки втручанню військових прокурорів у військовій частині розпочато роботи з відновлення огорожі території.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: