Завершено перший етап реорганізації санітарно-епідеміологічної служби – кількість працівників скоротилась вдвічі » Новини Житомира
 
 


Завершено перший етап реорганізації санітарно-епідеміологічної служби – кількість працівників скоротилась вдвічі

Автор: admin від 4-03-2013, 13:46, переглядів: 1 495

Завершено перший етап реорганізації санітарно-епідеміологічної служби – кількість працівників скоротилась вдвічі

В області завершено перший етап реорганізації санітарно-епідеміологічної служби – кількість працівників скоротилась вдвічі, зменшились і обсяги роботи. Про це на засіданні колегії департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації доповів головний санітарний лікар області Олександр Волков: "В області створені два суб’єкти юридичного права – це Головне управління санепідслужби в Житомирській області, яке відноситься до сфери державного управління, і обласний лабораторний центр, який відноситься до закладів охорони здоров'я. Працюємо ми паралельно, підпорядковані Головному державному санітарному лікарю України. Всього в області було ліквідовано 14 санепідстанцій і створені ці дві нових структури, про які я сказав, а також 10 відокремлених структурних підрозділів обласного лабораторного центру і 10 міжтериторіальних управлінь Головного управління санепідслужби в Житомирській області".

Олександр Волков сказав, що звільнено було майже 50 відсотків працюючих. На сьогодні в санепідслужбі області налічується 777 штатних одиниць, з яких на управління припадає четверта частина. Головний лікар наголосив, що вдалося працевлаштувати переважну більшість звільнених працівників.

Що з до обсягів роботи, її також стало менше:

"Згідно останніх законодавчих актів всі об’єкти господарювання розподілені на три групи ризику – високого, середнього та незначного. Об'єкти високого ступеню ризику обстежуються один раз на рік, до них, наприклад, відносяться установи, які надають стаціонарну медичну допомогу і забезпечують оздоровлення дітей. До середньої групи ризику, які обстежуються один раз на три роки, відносяться об’єкти, які надають амбулаторну медичну допомогу населенню і забезпечують оздоровлення дорослих. Решта відноситься до незначної групи ризику і обстежується один раз на п'ять років. Тобто, обсяг роботи в плані нагляду у нас значно зменшився"

Разом з тим, завдання санепідслужби в питаннях забезпечення санепідблагополуччя населення суттєво не змінилися. Державна санітарно-епідеміологічна служба і надалі вестиме облік інфекційних хвороб, здійснюватиме необхідні профілактичні та протиепідемічні заходи, плануватиме профілактичні щеплення.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: